Jeneratör transfer panosu

ibo01

Üye
Katılım
11 Haz 2014
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar .2 ad trafo var 1 ad jenarator var trafolarin 2 sininde enerjisi kesilince jenererotore start vermeyilim yani trafonun birinin enerjisi kesilince kublaji elle aciyorlar saten otomatik kumandasi yok .2 ci trafoda kesilince jeneretor start almali panoda boyle kumanda yapmamislar nasil bir devre yaparim az cok kafamda canlandiriyorum ama siz tecrubeli ustalarimdan bilgi alirsam daha iyi olur simdiden tsk ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İbo usta iki trafoda aynı iş yeri içinmi tm yazarsan yardımcı olalım. Birde trafo AG çıkışları dagıtım panoları ayrımı. Nasıl Bi sistemin var tm anlatırsan. Şimdi 1 dagıtım panon var ise 2 trafonun birini kullanıyorsan. Trafolarının og iletimi ayrı ayrı rinkten geliyorsa. Yani anladım kadarıyla 1 de elk kesilirse diger trafoyumu devreye alıyorsun. İkiside kesilirse jeneratör le çalışmanmı gerekli.
 
Son düzenleme:
İbo usta iki trafoda aynı iş yeri içinmi tm yazarsan yardımcı olalım. Birde trafo AG çıkışları dagıtım panoları ayrımı. Nasıl Bi sistemin var tm anlatırsan
evet ikisi de ayni yerin 2 ad trafon dan cikiyor ayri ayri 2500 a salterlere giriyor ortada kublaj var trafonun biri enerji kesilince kendi salteri kapaniyor kublaj ella aciliyor mecanik kilit var tabi burds kadar hersey normal ama tek bir jeneretor var trafonun birinin enerjisi gitti adam gidib kublaji devere sokuyor 2 ci trafada kapaninca bn jeneretore artik burda hic enerji sen start et demeliyim yani normal adam adp yapmis tek yapacagim iki trafodanda ayri ayri refarans alip ikiside tamamen kesilince jeneretore sen start al dicem
 
Kurulumdaki mantık neydi? Bu önemli envayi çeşit alternatif mümkündür. Genelde hattı besleyen iki trafodan biri master şefdir :) yükün çoğunu besler ikinci trafo ise acil yükleri besler ve jeneratör desteklidir. Jeneratör gücü tüm yükü kaldırmaya elverişli olmaz (Demeraj durumu ve ekonomik tercih).
Özetle tek hat şemanız lazım, jeneratör gücü nedir ne amaçla seçildi önemli. Bir çok detay gerekli. Bu şekilde yorum yapmak havanda su dövmekten farksızdır.
 
Anladığım kadarıyla iki adet enversör şalter var ve bir jenaratör var. Jenaratör uçlarını paralel yaparak enversöre girdiğinizi düşünüyorum. Jenaratörler genelde sistemin enerjilerini kontrol eden ve marş veren sistemler vardır. Yoksa DATAKOM'a bakın. vAr ise sistemin elektriğini kontrol eden bir devre tasarlaman gerekmektedir. Bunun içinde en kolay yol eğer kontak alacağın bir sistem yok ise bence enerji varken çeken birer tane kontaktör kullanman ve bu kontaktörleri tersleyerek jenaratör ucuna güç referans sinyalini vermen olacaktır. Diğer işleri zaten jenaratör kontol rölesi yapacaktır. Tabi iki enversörün sinyal uçlarını paralel yapman da gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,038
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst