Jeneratör topraklaması

dedikya yanlış yazmış? kopyalamış yapıştırmış bişiler yapmış bilmemelikten olduğunu düşünmüyorum özensizlikten .. yoksa 4 x şalterin ne işi var orda 4 x kablonun ne işi var orda ..
yada proje firması falandır maliyetten masraftan haberi yoktur . taksınlar 4 kutuplu şalter . çeksinler 240 lılk kablo boş kalsın maliyet çkıksın deye düşünmüştür ...
kaldıki o trafoya direkt öle şşalterle yol veremezsin onu hiç sölemiyom . ben olsam 1 tmş çizerdim her ihtimale karşı onuda kapalı (devre geçiren) olarak bırakırdım .. kaldıki projeden bir kesit kuvetle muhtemel jeneratörler senkrondur . zaten senkronsa ogde oluyordur
karışık mevzu

ikisi farklı çizim internetten araştırıyor haliyle fikir soruyor

abi tns yada tncs dünya bunu kullanıyor
Tamam servet hocam. Seni de deliliğinle seviyoruz. Yalnız bu arkadaş jeneratörle sadece elzem yüklerini beslemek yerine niye değişik atraksiyonlara giriyor. Onu anlamadım.

yav işin aslı bu arkadaşımız genç bir arkadaşımız . yeni mühendis . ben bilmiyorum diyemiyordur ne bilim yada saha deneyimi ypoktur . işe başlamış bir proje vermişlerdir .. yardıma ihtiyacı vardır isteyemiyordur insanın aklına her şey geliyor tabikide hepside başımızla beraber ..
şimdi o projede 5 tane jeneratör step upla yükseltiliyor sonra senkron oluyor sonra 34.5 ten ring yappılıyor .. proje bu 1 sayfadan anlaşılan arada öbür tarafta ölçü hücreleri var şebek ile senkron için oto produktörler var abbnin röleleri var ..
falan fıstık

trafo beslediğiniz için zaten nötr ihtiyacınız yok. Çünkü dengesizlik oluşturacak bir fazlı yükünüz yok.

yav işin aslı bu arkadaşımız genç bir arkadaşımız . yeni mühendis . ben bilmiyorum diyemiyordur ne bilim yada saha deneyimi ypoktur . işe başlamış bir proje vermişlerdir .. yardıma ihtiyacı vardır isteyemiyordur insanın aklına her şey geliyor tabikide hepside başımızla beraber ..
şimdi o projede 5 tane jeneratör step upla yükseltiliyor sonra senkron oluyor sonra 34.5 ten ring yappılıyor .. proje bu 1 sayfadan anlaşılan arada öbür tarafta ölçü hücreleri var şebek ile senkron için oto produktörler var abbnin röleleri var ..
falan fıstık
birebir dediğiniz gibi hem ben hem de proje.
bana elektrik mimarisini ve tek hattı atıp topraklama çizmemi istediler ben de tamamlayamayacağımı söyledim ama öğrenmeye çalışıyorum. işte yardım alabileceğim kimse de yok. yapmaya çalışıyorum

Son düzenleme:
bakınca anlaşılıyor zaten abim o kareyi görmek yetiyor .. sen bir tane lamalı proje çiz oglerden geçir trafolarıda bağla hücreleride . bir tane teml topraklamasıyla koruma topraklaması yap eş poatansiyel bara oluştur götür . sonra step upların sekontderlerini götür toprakla . ama üçgen nasıl topraklanır topraklanırmı orasını ben bilmiyom ... ama primere ne nötür nede toprak bağlama ..

falan fıstık

bakınca anlaşılıyor zaten abim o kareyi görmek yetiyor .. sen bir tane lamalı proje çiz oglerden geçir trafolarıda bağla hücreleride . bir tane teml topraklamasıyla koruma topraklaması yap eş poatansiyel bara oluştur götür . sonra step upların sekontderlerini götür toprakla . ama üçgen nasıl topraklanır topraklanırmı orasını ben bilmiyom ... ama primere ne nötür nede toprak bağlama ..
Uzun süre enerjisi kalmış trafoyu besleyecek jeneratör ilk yüke girdiğinde aşırı akım açacaktır kesin. Buna çözüm düşündüler mi acaba? Ya da çizim den o mana çıkmaz mı :) Herhalde bu jeneratörler habire çalışan yakıt düşmanı değildir 🙄

yok ya şalteri kapalı tutacan jeneratör 0 dan 40 e çıkana kadar 3 5 10 oralarda doyurur onu aksii halde jeneratör 400 e geldikten sonra şalteri kapatırsa zaten jeneratör hoplar kısa devre gibi bişi olur 100 200 kapamadan sonra zaten diyot patlar

çok teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
130,519
Kullanıcılar
453,974
Son üye
Bülent Cemil

Yeni konular

Geri