jeneratör testi

piratees

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Bir fabrikada jeneratör testine katılacağım. Burada ne gibi testler olur ve nelere dikkat etmek gerekir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
zannediyorum ihtiyacınız olan bir jeneratör siparişi verdiginizi ve test amaçlı kontrollere gideceginizi anladım.yük testleride yapılacakmı ona dikkat edin.çektigi amp. değerlerini,voltaj,frekans,yağlama basıncı gibi önemli unsurlara dikkat edilmelidir.trifaze sistem ise RST fazlarının eşitliginede bakılmalı. tam yükteki hararet müşirine dikkat ediniz.hararet yapıp yapmadıgını kontrol ediniz.eger tam otomatik sistem ise donanımı kontrol ediniz.gövde sıcaklıgını saglayan termostatlı ısıtıcı olmalıdır.kış şartlarında mutlaka gerekiyor.kolay gelsin..
 
evet verilen siparişin testine katılacağım ve tutanakı düzenlenecektir.Daha önce katılmadığım ve jeneratörler hakkında fazla bilgim yok. 1/4 yükte 15dk süre, 2/4 yükte 15dk süre, 3/4 yükte 15dk süre, 4/4 yükte 30 dk süre test yapılacak . Primeri 625kva dendi tahminimce jeneratör bundan yüksek bir değer olacak. Ani yük testi de yapılacak şartnameye . Yük testleri nasıl yapılır ve hangi değerelere dikkat etmem lazım? Göstergelerde ne gibi sapma olursa sıkıntı olur, Hararet değeri gibi
 
bu testlerde enerji gurubunun yüklemelerdeki tepkileri gözlemlenir.her testin ilk başında ve o testin nihayetine yakın bir zaman dilimi içindeki çektigi her üç faz amp degerleri,rst voltaj degerleri, frekans degerleri,dizelin hararet müşiri degerleri,yağ basınç degerleri kaydı tutulur. ve bu kayıt muhafaza edilir..jeneratörün satıcı firmasında bu testlere endeksli matbu evrak olmalı bir soruver.çünki her sistemin bazı degerleri birbirini tutmayacagından bu önemli faktördür..baktınki öyle evrak yok,sende herhangi bir deftere kayıt edersin..bu sırada limit dışı olan her bir konu için alarm vermeli bunada dikkat edersin..kolay gelsin..belki gogleedende evrak konusunda faydalanabilirsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst