Jeneratör ruhsatı

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Biz de bir şirkete ait birçok mevcut jeneratörün kabulünü yapacağız yakın zamanda. Yaklaşık 150 160 tane var. Ve bu jeneratörlerin çoğu önceden kurulmuş ve eski. Fakat düzenli olarak bakımları yapılıyor. Şimdi bu kadar jeneratör yeni kurulum yapılmayacak diye kabul veremeyecek miyiz ? Onca jeneratör onaysız işletilmeye devam etsin o zaman. Ben bu dağıtım şirketlerini çözemedim bir türlü. Herkes keyfine göre uygulama yapıyor.
 
Jeneratör böyle de hastane gibi tesiste tek buna mi bakılır? Yangın sistemi hatta asansör bunlar kritik değil midir, kabulü nasıl oluyor, Bakım yapılıp firma onayları yetmiyor mu?
 
Jeneratör böyle de hastane gibi tesiste tek buna mi bakılır? Yangın sistemi hatta asansör bunlar kritik değil midir, kabulü nasıl oluyor, bakım yapılıp firma onayları yetmiyor mu?
by lent bey;
1-asansör işi şükür ülkemizde çözüldü, yapan firma 3 sene sorumlu, işi bitirince akredite olmuş bir firmadan onay almak zorunda ve senelik bu akredite olmuş firmalar bilindiği gibi asansörleri takip edip sarı kırmızı yeşil etiket veriyor ve yeşil etiket almaya zorluyor asansörün sahiplerini
2. bina yapımı yapı denetimlerle biraz düzene girdi hatta sürekli yeni kanun geliyor artık herkes müteahhit olamıyor, yapı denetimler müteahhite bağlıydı parasını müteahhit veriyordu atık iş noter üzerine döndü yapı denetim işi biraz ciddiyete bindi
3. isg kanunları çıktı tam aktif olmasa da aktif olduğunda müthiş bir denetim meydana getirecek
4. iş ekipmanları peryodik muayenesi çıktı yakında aktif olur
5. yangınla ilgili de çok kanun çıktı uygulanıyor ama denetiminde sıkıntı var

eksikler de çok denetim işini en küçük nokta kalmayacak şekle sokmamız gerekiyor ama inanıyorum ki olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst