jeneratör (blok gövde ısıtıcısı sorunu)

Katılım
25 Ocak 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
35
selamun aleykum arkadaslar
jeneratorumuzun blok govde isiticisi,isiticiya radyatorden giris ve bloga cikis resimde gordugunuz sekildedir.sorunumuz; isitici calisiyior,suyu isitiyor fakat bloga gondermiyor.yani blok govde isitici blogumuzu isitmiyor malesef. sorun hangi sebeblerden kaynaklaniyior olabilir. yardimci olursaniz sevinirim. tesekkurler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ilk aklıma gelelen ısıtıcı ile motor arasında valf veya devir daim pompası şeklinde bir eleman varsa ona enerji gelmiyor olabilir veya radyotördeki suyu filtre eden bir eleman varsa o tıkanmış olabilir ona bakın ısınan su yukarı çıkar mantıken.
 
ayni şey bizim de başımıza gelmişti. bizde ısıtıcıdan çıkıp bloğa giden hortum tıkanmıştı. kesinlikle bir yerde tıkanma vardır.
 
Isıtıcının sağ tarafı ni 50 60 derece kadar yukarıda kalacak şekilde sabitleyin, ısıtıcı yatay duyduğu için tabi sirkülasyon olusamiyor gibi.Birde o hortumlara herhangi bir müdahale oldumu?
 
yok vacip bey herhangi bir müdahele olmadı ve hortumların kelepçelerini gevşetip hortumları çakardık. herhangibir tıkanıklık vs söz konusu değil. fakat ısınan suyu bi türlü bloğa gönderemedik. acaba blok girişi mi tıkalı diye düşünüyorum fakat orayı kontrol etme imkanımız yok.kaynak boru var orada.
 
yok vacip bey herhangi bir müdahele olmadı ve hortumların kelepçelerini gevşetip hortumları çakardık. herhangibir tıkanıklık vs söz konusu değil. fakat ısınan suyu bi türlü bloğa gönderemedik. acaba blok girişi mi tıkalı diye düşünüyorum fakat orayı kontrol etme imkanımız yok.kaynak boru var orada.


blok girişine bağlı hortumu söküp hortumu elle kapatıp kaynaklı olan bağlantıdan soğutma sıvısı geliyor mu diye bakabilirsin. geliyorsa ısıtıcıyı parçalarına ayırıp temizlemen işini görecektir.sıvı gelmiyor ise bütün sıvı boşaltılıp bağlantı yerlerinden basınçlı su ile sistemi temizleye bilirisin. Sanırım aksa jeneratör markası onların ısıtıcısında genelde sorun oluyor fişek rezistans soğutma sıvısının içinde kireçlendiğin den zaman içinde kireç parçaları sıvı girişini engelleyebiliyor. benimde başıma geldiği için söküp ısıtıcıyı temizleyince sorun çözüldü. vacip deniz ustanın dediği gibi ısıtıcıyı ayarlayabilirsin.
 
arkadaşlar bizde boyle bir sorunla karşılaşmıştık.motor bloğuna gelen hortumların ikiside üstten girip çıkıyordu.ısınan su üstten çikiyordu motor bloğunu ısıtmadan.motor bloğundan baska yer açarak hortumu bağladık sorun çözüldü.
 
merhaba mustafa tuncel bey;
şekilde ki mevcut ısıtıcı ya ne yaparsanız yapın o halde sadece kendini ısıtır ve mevcut durum da öyle .
blok su ısıtıcısının soguk su girişini ve çıkışı yanlış bir bağlantı yapılmıştır.Yapmanız gereken hortumların yerlerini değiştirmektir.
dizel motorun yağ soğutucusundan çıkan su hortumunu yani yağ filtresi üstünden gelen hortumu ısıtıcının arka bölümüne bağlayın.dizel motora giden hortumu da ısıtıcının ön noktasına yani kablo bağlantı yapılan bölümün olduğu noktaya bağlantı yapınız.termostat ayarınıda 60 c ye ayarlayaın göreceksiniz nasıl çalıştığını.
iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst