Jeneratör Almak için Yardıma İhtiyacım Var

entropy

Üye
Katılım
11 Ağu 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar elektrik konusunda hiç bilgisi olmayan biriyim( Ampül bile değiştiremem korkarım). şimdi ben ücra bir dağ köyünde ikamet ediyorum. müstakil bir evde oturuyorum alt katta katı yakıtlı kaloritfer kazanı var 40 000 kc liklerden birde su deposu bulunmaktadır.
Benim sıkıntım şu kışın bazen çok kar yağdığında elektrik kesiliyor.İşte bu durmlarda kaloriferi çalıştıracak bir jeneratöre ihtiyacım var çünkü hem ev soğuyor hemde kazan buhar yapacak diye korkuyorum.(tesisatta imbisat deposu var ama yinede tedirginim) Su deposu evin aşağısında olduğu için suyu eve hidrofor basıyor.Şimdi bana ne kadarlık bir jeneratör yeter .Öyle mükemmel bir marka olmasına gerek yok çünkü çok bütçede ayıramayacağım.
Hidroforun çalışması olmazsa olmaz değil o yüzden tek kalorifer için yeten jeneratör hemde hem kazan hem hidrofor için yeten miktarı söylerseniz sevinirim.

kazanın üzerindeki sirkulasyon pompası bu
A 50/180 XM - Sirkülasyon Pompası - 11/4''
ayrıca bir pervane var ama markasını falan bilmiyorum ama üstünde 80/100 w gibi bişey yazıyor nedir elektirkle mi ilgili onuda bilmiyorum
hidroforla ilgilide herhangi bir bilgim yok:(

internette jeneratör bakıyorken bunları gördüm
Attlas MP950 İki Zamanli Çanta Tipi Jeneratör ( 0.68 kv)
Kama TNG900L Benzinli Jeneratör (0.78 kVa) bunlar yetermi bana acaba

birde şunlar varki bunlar benim bütçemi zorluyor
Palmera PA-150JE Benzinli Jeneratör
Palmera pa 350je monofaze jeneratör

İşte durum bu arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum.Kaçlık biir jeneratör yada nasıl bir malzeme benim işimi görebilir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ben size yardımcı olmaya çalışacagım ama ustalrımla bi konuşup size dönecegim ..
 
ikayserili arkadaşımız gerekli cevabı vermiş zaten bende yineleyeyim, umarım ikayserili arkadaşımız bana kızmaz, çalıştıracağınız cihazların üzerindeki WATT yazan ibareleri toplayın (watt bir güç birimidir eğer kW yazıyorsa herşeyde olduğu gibi kilowatt demektir buna dikkat edin 1 kWATT=1000 WATT) daha sonra bulduğunuz bu değeri 0.8 e bölün yukarıda hesap gibi, bu bulduğunuz değer WATT/0.8 i siz VA olarak düşünebilirsiniz örneğin sonuç 780 VA çıktı bunu 0.78 kVA olarak ele alabilirsiniz, bunun yanında yine arkadaşın bahsettiği gibi örneğin çalıştıracağınız cihazların üzerinde yazan watt değerlerini topladınız 300 watt çıktı jeneratör alırken alacağınız yerden veya elinizde varsa veya başka biryerden 300-350 wattlık bir matkap bulun ve jeneratörün bunu çalıştırabildiğini gördükten sonra gönül rahatlığıyla alın (ben ampülü tavsiye etmedim siz motor öalıştıracaksanız motorlu bir cihaz ile deneyin bunun teferruatını bilmenize gerek yok ama ikayserili nin belirttiği cos Fi ile ilgili bir detay)
 
sayın karaapak ben niye kızıyım size :) ampul'üde sizin bahsettiğiniz gibi jeneratör'ü deneme amaçlı değil sadece aydınlatma amaçlı kullanması için yazmak istedim. sonuçta jeneratör'ün boşta kalan bir enerjisi var ve geri kalan enerjiyi hem değerlendirme hemde karanlıkta oturmasın arkadaşımız diye düşündüm.
 
Arkadaşlar aletlerin üzerine baktım ama öyle watt diye yazan detaylı birşey görmedim:(
Şimdi o zaman 0,68 kw işimi görüyor.
Attlas 0,68 kw ile kama aynı para hangisii alayım
Hidrofor ile beraber çalışınca yetecek mi bu
Bu fiyat aralığında( 200-250) bana önereceğiniz jeneratör var mı
yardımlarınız için çok teşekkürler
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar aletlerin üzerine baktım ama öyle watt diye yazan detaylı birşey görmedim:(
Şimdi o zaman 0,68 kw işimi görüyor.
Attlas 0,68 kw ile kama aynı para hangisii alayım
Hidrofor ile beraber çalışınca yetecek mi bu
Bu fiyat aralığında( 200-250) bana önereceğiniz jeneratör var mı
yardımlarınız için çok teşekkürler
atlas markası üzerinde durmanı tavsiye edrim.
 
Kayserili arkadaş bendede seninki gibi katı yakıt kalorilifer var benim buradada ara ara elektrik gidiyor. bende senin gibi düşündüm ve gidip 4 kVa lık aksa jeneratör aldım. ben komple evi besliyorum. bence sende aksa al bütçeni zorlamazsa. bende kayseriden aldım jeneratörü.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst