Jeneratör Akü Kapasitesi Hk.

Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
163
Puanları
1
Mevcut jeneratörde 2 adet 120 Ah'er akü mevcut. Tedarik sıkıntısı nedeniyle bunları 2 adet 100 Ah'er akü ile değiştirmemizin sakıncası olur mu sizce? Bunun için tabi ki jeneratörde akım çeken bileşenlerin gücünü bilmek gerekir ama genel bir yorum yapmanızı rica edeceğim. 20 Ah akü kapasitesi farkı jeneratörde sorun olur mu? Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir üst Ah aküye çıkamıyor musunuz?
 
Teşekkür ederim cevap için ama konu bu değil, 20 Ah'lik farkın kabaca problem olup olmayacağını öğrenmek istiyorum.
 
120 Ah akü ile 100 Ah akünün marş basma akımları yakın seçilirse sorun olacağını sanmam.
 
Teşekkür ederim cevap için ama konu bu değil, 20 Ah'lik farkın kabaca problem olup olmayacağını öğrenmek istiyorum.
Tüm sistemlerde olduğu gibi jeneratörlerde de sistemin orijinal degerlerinde amperaj degerine sahip akü kullanılması gerekir. Motorun kalkinabilmesi için ihtiyac duyacagi gücü vermek akünün gorevidir. Ayrica aku sarj sistemleri de orijinal guce gore tesis edildiginden kisa surede vedalasmaniz kacinilmaz olacaktir. Yine de servisten bilgi almanizi öneririm.
 
merhaba,
120 ah veya 100 ah ile de marş motoru çalışır.Ancak 120 Ah akü ile dizel motor hava yaptığında 10 sefer marşa basarsın 100ah akü ile 6 sefer başmış olursun. kabaca tarifi bu olur.
iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst