Jeneratör-Şebeke transfer problemi hk.

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Arkadaşlar,

Hakim olmadığım bir konu hakkında tecrübenize ihtiyacım var.
Tesiste Merlin GERİN marka Otomatizm ünitesi var. Bazen elzem durumlarda daimi olarak sistemin jeneratör'de çalışması gerekiyor.
Otomatizm ünitesinde N - Stop - Auto ve R işaretleri var.
Auto sürekli otomatik
Stop kesici şalterleri tamamen manuel çalıştırma-Otomatizm Stop
N (Normal) =
R (replacment - Yedek) =
bu iki harfin tam olarak ne anlama geldiğini anlamış değilim.
Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Urun hakkinda detayli bilgi verirsen yardimci olabiliriz resimde olabilir

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
aslında o ürün jeneratör için kullanışlı bir ürün değil. ama herkes kullanıyor. sakıncası şalterlerde düşük gerilim bobini yok . elektrik kesilse bile şalter düşmüyor. buda şebekede 1 faz gittiği zaman yadadüşük geldiği zaman limit dışında ise jeneratör çalışana kadar devrede kalıyor. jeneratör stopta ise hep devrede kalıyor . o malzemelere düşük gerilim bobini ilave etmek şart ama konu o değil. r replacment . öncelik seçmek . eğer jeneratörün sürekli devrede kalmasını istiyorsanız panonun içinde bir ünitesi daha var üzerinde 2 sigorta var 2 faz kontrollü ise 2şertane var orada Şebeke sigortasının indirirseniz. otomatik pozisyonda şebekenin kesildiğini varsayıp jeneratörlere remote start yollayacak jeneratörler çalışıp devreye girecektir. ..
 
Yani Otomatizm ünitesini R moduna alırsam şebeke olsada-olmasada Tesisi Sürekli Jeneretördenmi beslemiş olacağım? Yoksa 2 tane yanyana duran sigortalardan 2 tanesini kapatmak zorundamıyım?
 
tamda öyle evet n dediği yer normal kaynak r dediğide replacment yani değişik kaynak şimdi rye aldığın vakiy sistemi yedek kaynaktan çalışmaya force etmiş (zorlamış ) olursun . yani sistem yedek kaynak ne ise ona geçer .
yedek kaynağa remote start gönderemeyebilior bazen jeneratörüde manuel çalıştırmak gerekebiliyor bu nedenle ben normal kayanak sigortası N İindirdiğinizcakde ana kayanağı yok sayacak remote start gönderecek. bu ürünün asıl kullanılış amacı transformatörlerin değişimi için sonraDAN REMOTE START KOYUP jeneratröre uyarlanmış. replacment yani değiştireceğiniz kaynak ne ise onu aldığınız zaman o kaynak hazır değilse transfer yapmayabilir. o zaman önce gidip jeneratörü manüel çalıştıracaksınız r kaynağını hazırlayacaksınız sonra r ye alacaksınız kendisi şalter operasyomnunu gerçekleştirecek ... bu nedenle dedim sigortayı indirmek en rahayt diye
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst