Jeneratör Şebeke Elektriği

pothead

Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba forumda biraz arama yaptım ama bulamadım belkide gözümden kaçtı çalıştığım iş yerindeki jeneratör elektrik gittiğinde el ile devreye sokuluyor otomatik çalışma durumunda bırakmıyoruz yalnız geçenlerde elektrikler gitmiş yarım saat kadar geri geldiğinde Şebeke elektriği devreye girmemiş (elektriğin gitti dönemde jeneratör yine manual modda duruyormuş ama çalıştırılmamış) neden olabilir acaba ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
jeneratör otomatik çalışma kontaktörlerinde sorun olmuş olabilir
 
bu durumda bir sakatlık var hocam. kontrol kartları manueldeyken şebeke kontaktör sürücüleri daima kapalı kontaktır. bu nedenle devreye girmemesi için 2 htimal vardır 1- şebeke kontaktör bobini yanmıştır . 2- elektriklerden fazın biri yada 2 si yoktur .
anladığım kadarı ile kontaktör bobini yanmamışsa şebeke gelmemiştir ...
şöyle bir durumda olabilir bazı marka çin malı kontaktörlerde bobin zaman zaman kendiliğinden bırakıyor ısı ile alakalı bir durum kontaktörün tekrar çekmesi için illa resetlemek gerekebiliyor yani baştan sürmek gerekebiliyor çekme sinyalini baştan vermek gerekebiliyor . eğer motorlu şalterli bir sistm ise gene bazı düşük gerilim bobinleri piklerde ve anahtaralama akımlarında bırakabiliyor aynı şekilde şalter kurmuyor. demek istediğim aslında şebekeniz gitmemiş kontaktörünüz bırakmış olabilir
elektrik bu her şey olası tabi bunların hepsi varsayıma dayalı afaki şeyler . net bir sorun olsa idi yada net veriler doğru bir teşhis yapabilirdik . illaki doğru teşhiste mecburen doğru tedaviyi gerektiridi
kolay gelsin
 
kontaktordendır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst