Jeneratör çıkış frekansı

Katılım
5 May 2017
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
40
Herkese iyi forumlar, sorum şu; çalıştığım yer 24 saat jeneratör den besleniyor jeneratör ün çıkış voltajı frekansi herseyi normal,ancak bina içerisinde prizlerde frekans 38 Hz lere kadar dalgalı şekilde düşüyor oda çamaşır ve bulasik makinesi gibi elektronik eşyaların kartlarına zarar veriyor. Jen. çıkış frekansı normalkrn(50 Hz ) neden prizlerde 38 Hz kadar düşük görüyoruz.? Bunu nasıl duzeltiriz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yani jeneratörün çıkış terminalini ve prizleri aynı anda ölçüyorsunuz, biri 50Hz, biri 38Hz mi? :eek:

Böyle birşey olmaz. Bence olan şu: Jeneratörü döndüren dizel motorun kapasitesi, çekilen yüke uygun değil. Yük artınca motor bayılıyor ve jeneratör devri düşüyor, neticede de frekans düşüyor. Yük hafifleyince dizel rahatlıyor ve jeneratör devri normale dönüyor.

Orada muhtemelen çok dinamik ve değişken yük kullanımı var ve siz muhtemelen farklı zamanlarda ölçüm yaptınız. Dizel keyifli iken jeneratörü ölçtünüz, 50 Hz, dizel sürünüyorken de prizleri ölçtünüz ve 38 Hz ...
 
Böyle bir şeyin kablolardaki iletimle direk alakalı olması bence imkansız, prizlere gelinceye kadar bir frekans konvertöründen mi geçip düşüyor 50 hz.' lik bu frekans? Bu durum çok düşündürücüdür.Tek açıklaması şöyle olabilir; siz jeneratörü yüksüz (makineler bağlı değilken) ve tam başındayken direk 50 hz. olarak ölçüyorsunuzdur, prizlerden ölçerken de bu jeneratör ya aşırı yükleniyor veya gelen yakıt miktarı regülasyondaki bir ayar sorunuyla ilgili olarak yeterince ve yükle doğru orantılı ve yeni talep geldikçe de bu dizele gelemiyor, bu nedenle devir düşüyor ve frekans da düşmüş oluyor olabilir. Jeneratörün yakıt sistemi-regülatör (Governör) yani frekansla voltajı her şartta sabitleyen otomasyon sisteminin üzerinde araştırma yapın. Bu sıkıntı ancak böyle çözülebilir kendi kanımca. Kolay gelsin.
 
İmkansız jeneratörünüzden çıkıp frekans konverteri ile frekansı düşürüp pirizleremi gidiyor.

Jeneratör çıkışınız ne ise pirizlerde de odur.

Varsa sorun belki ölçü aletinizin kalibrasyonunda sıkıntı vardır yada arıza vardır.
 
Ölçü aleti hatası. Fekans değişmez.
faz nötr arasına 1k ve 100 nf seri bağlayın. ölçü aletinizle frekansı kapasitör üzerinden ölçün.
 
Ölçümde hata olmalı, motor devrinden takip edin birde. Governör frekansın o seviyeye düşmesine müsaade etmez.

Jeneratör monofaze ufak birşey mi? Kaç kVA?
 
Jeneratör lerim 500 kva ve yukum 200 kva devir sürekli 1500 sabit pano daki frekans 50 Hz cos f değişken, ama dedigim gibi bina içersinde 38 Hz kendi ölçü aletim ile ve Beyaz eşya servisinin frekans metresi ile gördüm. servis elemanları suçu jeneratör e atınca sizlere danışmak istedim böyle birşey jeneratör ile beslenen yerlere olma ihtimali varmıdır? Mesala harmonikler bu durumda etkinmidir
 
Jeneratorun uzerindeki frekansi gosteren olcu aletide bozuk olabilir. 50 de takili kalmis 35 hz uretiyor olabilir.

Ama jeneratör 50 hz uretip hatta verdikten sonra hattin obur ucunda 35 olamaz.
 
O panodaki değer, belki de dizel motor governörünün ayarlandığı değerdir, jeneratör çıkışında ölçülen değer değil. Yani tuş takımı ile 50Hz'e ayarlanmış, ama yukarıda başka arkadaşların belirttiği gibi, bu governör, dizelin devrini sabit tutamıyor olabilir.
 
Son düzenleme:
Jeneratör lerim 500 kva ve yukum 200 kva devir sürekli 1500 sabit pano daki frekans 50 Hz cos f değişken, ama dedigim gibi bina içersinde 38 Hz kendi ölçü aletim ile ve Beyaz eşya servisinin frekans metresi ile gördüm. servis elemanları suçu jeneratör e atınca sizlere danışmak istedim böyle birşey jeneratör ile beslenen yerlere olma ihtimali varmıdır? Mesala harmonikler bu durumda etkinmidir
Frekans devir sayısı ile ilgili, jeneratör 1500 d/dak da çalışırken, çıkışında 38 Hz olmaması lazım. Zaten buna governör buna mani olacaktır. Jeneratör sonrasında on-line ups var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst