Jeneratörün Stop Etmeme Problemi

exantemain

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Selam arkadaslar.185 KW. 60 Hz 440 V.jeneratör start esnasında hiçbir problemi yok.stop butonları calısıyor.remote ve local olarak start alıp normal değerlerinde calısıyor.Lakin stop etmiyor.Ne remote kontrolden ne üzerindeki local panelden nede emergency stop olarak stop etmiyor.stop pozisyonunu şu an yakıt giriş valfini kapatarak saglıyoruz.üzerinde elektronik gavernör var. marka : Hyundai man b&w model : LTA10GCM2 local ünitesinde olan elektronik kartlardamı problem olabilir.bu konuda bilgi sahibi arkadaslardan bilgi ve yardım istiyorum.simdiden tesekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
üzerindeki kartlarda olabilir ama bizde aynı sorunu yaşadık bizim arıza jenaratör ve Şebeke kontrol analizinden çıktı ayarları tekrar yapılarak sorun çözüldü şebeke frekansı ve voltajı degerleri tekrar güncellendi sorun cözüldü birde faz kontrol rolesinden olabilir
 
saol arkadasım.bizim bunun şebeke kontrolü ayarını yaptım. faz kontrol rölesi nerede tam olarak.
 
bizde jenaratör transfer panosunda şebeke giriş fazlarından alıyor şebeke fazını hatalı görürse jenaratör stop etmez birde ayarladıgın voltaj degeri şebeke voltajıyla uyuşuyormu parametresine baktınmı yani mesala 340 volta düşünce çalış gibi yani birde elle kontrol anhtarına bakmanı tavsiye ederim marş kontagına gelen devreyi kontrol et onu devamlı çektiren bir cihaz var şema varsa bir incelemeni tavsiye ederim
 
bu kartlardan olmustur deyip raporu yazayım.diğer türlü bulamıyoruz en son kovarlar bizi buraya baska elektrikci gelirde yaparlarsa.o kartlar üzerinde 1 tane direncin yandıgını gördüm.ondan olabilirmi.?.ya normalde start etmez genel problem budur bizimkide stop etmiyor emergency stopta etmiyor.röleleride cekiyor o ayarada baktım simdi doğru.o hidrolik sistemle calıstırdıgımız zaman (emergency start) emergency stop calısıyor.diğer türlü yok.normal devrinde calısıyor ve stop etmiyor.tek marsla 5 saniyede 1800 rpm e cıkıyor.alarmlarında sıkıntı yok.bu actuatör yakıt pompasının üstündeki selenoidi kapattırmıyormu stop esnasında.actuatörde problem olmadıgını nasıl anlarız.tesekkürler.
 
stop selonidi stop esnaında kollu pompanızın konumuna göre hareket edip yakıtı kesmeli. bir arkadaşınız stop verirken stop selenodinin hareketini kontrol etmeli ayrıca bobinin enerjilenip enerjilenmediğinide kontrol etmelisiniz.
 
demirer34 arkadasım o selenoide stop yapınca enerji gelmiyor işte.2 kablo geliyor selenoide.hep kapalı pozisyonda.ölcü aletiyle bakıyorum voltaj gelmiyor.ne olabilir bunun problemleri yazarsan sevinirim tesekkürler.
 
ona gelen rolelere bak kaplonun geldigi yer neresi proje yokmu elinde jenaratör kumanda projesi yoksa eger kaploları takip et kardeş bir yerde kumanda sigortası felan atık olmasın
 
kardeş senin kullandıgın jenaratör kontrol cihazının markası nedir stop süresi veya boşta çalışma süresine bak başka ne olabilir bilmem ama benim bildigim bu anlattıklarım bunlardan degilse kartlardan olabilir
 
merak ettim arkadaş sorunu çözersen burada paylaşta ögrenelim arıza sebebi neymiş
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst