Jeneratörün Stop Etmeme Problemi

Sizin sorununuz büyük ihtimalle stop bobini ile alakalı.Stop bobinine bakın düzgün biçimde açma kapama yapıyor mu. Ayrıca motor stop sistemi pnömatik yapılmışta olabilir basınçlı hava ile çalışan aksam var mı jeneratörde?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tamam tesekkürler hala calısıyoruz.bende anlamadım.genelde start problemi olur.ilk defa cıktı böyle problem calısıyoruz üzerinde.tesekkürler.kartların üzerinde direnclerden biri yanmış o olabilirmi bilmiyorum.
 
basıncla calısan aksam yok.stop selenoid valf var. elektrikli.ona giden enerjide pluglarla elektonik kartlara baglanıyor.bu konuda muhtemel karttamı görünüyor problem ??
 
kardeş stop selenodı varmı yoksa yakıt müşürlümü, müşürü veya selenoidi besleyen kabloyu çek ve ölçme aletiyle besleyen kabloyu stop butonuna bastığında ölç eğer voltaj yoksa stop müşirin arızalanmıştır. varsa besleyen karta bak saygılarımla
 
kartdanada olabilir veya Şebeke enerjisi ile jeneratör arasındaki farklılıkdan kaynaklanabilir. yani şebeke enerjisinin var olduğunu belirten röle arızalanmış olababilir.
 
STOP BOBİNİ ENERJİLENMİYOR YADA ARAIZA YAPMIS OLABİLİR...
 
stop selenoidinin mekain olarak ayarında da bir problem olabilir. Selenoid hiç mi çekmiyor onu motor üzerinden kontrol edebilirsiniz. (tabi jeneratör yakıt değil de stop selenoidli ise)
 
Selam arkadaslar.185 KW. 60 Hz 440 V.jeneratör start esnasında hiçbir problemi yok.stop butonları calısıyor.remote ve local olarak start alıp normal değerlerinde calısıyor.Lakin stop etmiyor.Ne remote kontrolden ne üzerindeki local panelden nede emergency stop olarak stop etmiyor.stop pozisyonunu şu an yakıt giriş valfini kapatarak saglıyoruz.üzerinde elektronik gavernör var. marka : Hyundai man b&w model : LTA10GCM2 local ünitesinde olan elektronik kartlardamı problem olabilir.bu konuda bilgi sahibi arkadaslardan bilgi ve yardım istiyorum.simdiden tesekkürler.
stop rölesi enerjileniyor ancak jeneratör stop etmiyorsa Stop bobini arızalıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst