JENERATÖRLÜ SİSTEMDEN YÜK ATMA

muh_iha

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar benim bir ana giriş şalteri panosu sonrasında transfer panosu sonra içinde 5 tane sayacın olduğu panom var. sayaçlar jeneratör devredeyken çalışmıyor. her sayaç 1 konuta ait. 1 tane konutta çatı ısıtma var. ve çatı ısıtmanın şalteri ayrı. çatı ısıtma sonradan yapıldığı için elektrik kesilince jeneratör aşırı yük arızasına geçiyor bizde çatı ısıtmanın şalterini indirince sorun düzeliyor ve jeneratör güzel bir şekilde çalışıyor. benim yeni bir jeneratör almadan elektrik kesilince otomatik olarak çatı ısıtmanın enerjisininde gitmesini istiyorum. ben çatı ısıtmanın kablosunu o konuta ait sayacın çıkışına bağlarsam Şebeke elektriği kesilince otomatik olarak çatı ısıtmada çalışmayacak. acaba bu düşüncem dogru mu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yardımcı kontaktörlü sistemler var panocularla görüş
 
Sayaç çıkışına bağlayacaksanız jeneratöre geçişi sağlayan kontaktörden önce bağlamanız gerekir.
 
arkadaşlar halletim sorunu. transfer panosundaki şebekenin kontaktörüne paralel yeni bir kontaktör bağlayarak devreden çıkaracağım şaltere bu kontaktörü bağladım sorun halloldu. tşk ederim ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst