JENERATÖRDE VOLTAJ YÜKSELMESİ

Katılım
6 Eyl 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
54
Dızel jeneratör baska bir jeneratör ile paralel calısırken bir sorun gözükmüyor.
Sorunlu dızel jeneratör tek basına devre iken zamanla voltaj yükselmesi oluyor sorun nerelerdedır ..sargılarda bır sorun olabırmı yada akım trafolarında reaktor trafonunda olabılırmı.
Not:avr bırbırlerıyle degıştırlıp sorun cozulememıstır
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Jeneratör sargılarıyka ilgili olmadığı kesindir.Jeneratörünüz palalel beslemede,toplam gücü bölüştüğü için,dizele fazla iş düşmüyor olabilir.Dizel olanın yakıt kontrolünü sağlayan geri besleme regülatörü(Governör),tek jeneratöre düştüğünde,regülasyon sistemindeki bir aksaklık,yani voltaj kontrolünü sağlayan servomekanizma sisteminde,büyük olasılıkla + ve - ac. voltaj farklarını tam olarak hissedip,bunu yakıt sisteminde, "yakıt miktarını kontrol etme fonksiyonuna" dönüştürmesinde bir problem de olabilir.Bu mevcut regülasyon sistemindeki bir kontrolsüzlük de voltaj dalgalanmalarına neden olabilir.Yani,regülatörün mekanik yapısından (Ayarlarlamalar)veya elektriksel yapısından (Akım,reaktör trafoları,regülatörde sensör görevini üstlenip de tam olarak yapamıyorsa)kaynaklanan bir aksaklıktan veya bir ayarsızlıktan dolayı olabilir.Kolay gelsin.
 
Aslında problem uyartım akımıyla da ilgili olabilir çünkü senkron anında uyartım akımı fazla basılıyor olsa da senkron kontrol paneli avr nin analog inputundan alternatör voltajını set edilen değere ulaştırabilir. Bu bakımdan eğer uyartım avr sebebiyle fazla basılıyorsa avr leri değiştirince düzelmesi gerekir, düzelmediğine göre uyartım sargısıyla bir ilgilisi olabilir? Özellikle de sargı ısındıkça problem oluşuyor olabilir.
 
paralelde mutlaka sorun oluyordur.sistemde jeneratörlerden çekilen akımlarda dengesizlik meydana gelmesi lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,318
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst