Jeneratör Güç Hesabı Hakkında?

Dedejayjay

Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaslar,

Elimizde toplamda 60kVA ısıtıcı, priz ve aydınlatmalardan oluşan yükler var. Jeneratör seçerken nasıl seçmeliyiz? yani bu yükleri dengeli dağıttığımızı düşünürsek faz başına 60/3=20kVA düşecek bu sebeple 20 kVA olarakmı seçmeliyiz?

Benim aklımı karıştıran güç hesaplarken 3 fazda faz başına düşen güç olarakmı hesaplamalıyız? değilse neden?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu yöntem yanlış arkadaşım jeneratör seçerken faz başına düşen akımı hesaplamalısın en ideali faz başına kaç amper düşüyorsa güç o civarda olmalı. buda jeneratörün %70 kapasite ile en verimli halde çalışması demek . tabi sistemde demerajlı (motor ve ilk kalkınmada çok akım çekmek) yükler ve ups yoksa eğer ups var ise alacağın jeneratör mutlk ve mutlak en az ups gücünün 1.5 katı olmalı ideali 2 katıdır ama 1.5 katıda yeter ... bunlara dikkat edersen hiç bir sorun olmaz ..
biz dahil tüm jeneratör firmaları keşif için ücret almazlar istersen ciddi alıcı isen bir keşif iste sana yardımcı olurlar. 2 3 firmadan talepte bulunursun teklif alırsın birinden alırsın . ama zevkinede keşif istersen ayıp olur :) piyasada bu tiplerden bol miktarda var sizi tenzih ederim tabi
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst