jenaratör yakıt pompası

erenoglu33

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
52
arkadaslar jenaratörümde yakıt pompası arızası var arızayı nasıl giderebilirim ( çin malı ) pompa bulamadık yenisi ile degişelim diye .

imkanımız var ise üstadlarımın yardımı ile halletmeye calıscaz :)
şimdiden teşekkürler .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorunun pompada olduğuna emin misin? Yakıt devresinde, yakıt tankında, şamandra ya da alt-üst seviye sensörlerindeki kontrollerinde sorun yoktu o zaman?
 
Eğer sorun pompadaysa, 1. Pompa öncesi yakıt filtresini kontrol et tıkanmış olabilir, 2. Pompanın fazlarını kontrol et, sargı yanmış olabilir, sarıma gönderebilirsin, 3. Pompanın kanatçıklarında hasar ya da pislik olabilir. 4. Rulman dağıtmış olabilir (piyasa da yaptırabilisin) 5. Şaft / mil kesmiş olabilir (piyasada yenisini yaparlar ama çok pahalı olur) 5. Yakıt tankında yakıt azalmış ya da 5-6 yıl temizlendiyese tortu birikmiş olabilir. Bu da gözden kaçan en önemli ayrıntıdır.
 
Dizel mi benzinli mi?
 
pompada arıza var ise tamir ettirilebilir sıkıntı olmaz bu cihaz kaç kva ve motorun markası modeli verirsen fiyat yada tamir konusunda yardımcı olabilirim
bildiğim kadarı ile bu pomların elemenları valfleri gramiyer milleri vs hepsi mevcut ama kütükte bişi olmaması yani fiziki hasar olmaması lazım fiziki hasar yoksa onarım işi kolay
 
benzinli küçük jenaratör sanırım 850kv lik olması gerek tamire verdim yakıt pompası calısmıyor dediler parcada bulunmuyormus yada ugrasmak istemedi diyelim .
ben bununla merak işte kettel çalıstırdım acaba ısıtırmı ısttı ama sonunda pes etti
 
yav üstad yazdığımıza değmez o yav desen en baştyan. valla ben onları açmıyorum bile dükkandan sokmuyorum ufak tefek şeyler saatçi gibi uğraşacan 2kişi bir gün harcıyacak zaten müşteri almıştır 500 tlye sen isteyecen 150 tl adam çıldıracak istemezsen 2 kişinin günlük yemek+ssk+maaş +yol zaten 150 lira e şimdi yapmamak esnaflık etiğine aykırı yapsan adam haklı ama hakkını alamıcan
Abi elemanlar yok decen sallıyacan bırakırsa boş zamanımızda ufak ufak bakıcaz. yazdıklarım üzücü şeyler ama gerçek yapacak bişi yok hele 2013 e hepimiz hazır olalım çok kötü fena geliyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst