Jenaratör şebeke olduğu halde devreden çıkmıyor

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar.çalıştığım kurumda alimar marka 900 kva gücünde bir jenaratör var.jenaratörümüz Şebeke enerjisi kesildiğinde sorunsuz bir şekilde devreye giriyor fakat şebeke tekrar geldiğinde çalışmaya devam ediyor.transfer panosunda iki adet 1250 amp ABB marka motorlu şalter var.sistem senkron çalışıyor.anlattığım durumla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.birde elinde senkron çalışan sistemlerle ilgili bağlantı şeması olan varsa paylaşabilirmi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik transfer anahtariniz da şebeke gerilim bilgisi alinabiliyormu üzerinde hata kodu yazması gerek ölçum yaparak dogrulayin motorlu yolverme anahtarini manuel olarak kurabilirsiniz
 
IMG_20210328_231310.jpg

IMG_20210328_231443.jpg

IMG_20210328_231110.jpg

birkaç tane foto attım ayrıca arıza kodu olarak MCB FAİL YAZIYOR.arızayı resetlesemde birşey deyişmiyor

motorlu kesicilerin çalışma mantığı nasıldır.motorlu kesicinin bağlantısı nasıl oluyor.kesicinin içerisinde neler bulunuyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şebeke jeneratör transferini sadece jeneratör kontrol paneli(resmini gönderdiğiniz) kontrol ediyorsa; şebeke var bilgisi görülüyor fakat panelden şaltere kur bilgisi gitmiyor olabilir. Ya da kur bilgisi gidiyor ama şalteriniz arızalı olduğunda şebekeyi kuramıyor. Şebeke şalteri elle otomatik kuruluyor mu?
 
Sizdeki sıkıntı jeneratorun kendi kendine stop etmemesi degilmi ustam.O zaman jeneratorun gaz kelebeğini kapatip acan selenoid valfi kontrol edin bu valf jenerator calistigi anda sistem tarafindan enerjilendirilir gozle gorulebilen bi yerde olmasi gerek gerçi bunada kapamayi jeneratorun transfer anahtari sagliyor.ATL nizin servis saglayicisiyla irtibata gecin size projesini gondersin olasi arizalari kendileride cevaplayabilir.
 
Şebeke jeneratör transferini sadece jeneratör kontrol paneli(resmini gönderdiğiniz) kontrol ediyorsa; şebeke var bilgisi görülüyor fakat panelden şaltere kur bilgisi gitmiyor olabilir. Ya da kur bilgisi gidiyor ama şalteriniz arızalı olduğunda şebekeyi kuramıyor. Şebeke şalteri elle otomatik kuruluyor mu?
hayır kurulmuyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaşlar.çalıştığım kurumda alimar marka 900 kva gücünde bir jenaratör var.jenaratörümüz şebeke enerjisi kesildiğinde sorunsuz bir şekilde devreye giriyor fakat şebeke tekrar geldiğinde çalışmaya devam ediyor.transfer panosunda iki adet 1250 amp ABB marka motorlu şalter var.sistem senkron çalışıyor.anlattığım durumla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.birde elinde senkron çalışan sistemlerle ilgili bağlantı şeması olan varsa paylaşabilirmi

Merhaba MCB (Mains Circut Breaker) şebeke şalterinde hata var diyor arıza kodunuz da.
Olasılıklar:
şebeke geldiğinde jeneratör şebeke şalterine açma sinyali gönderiyor mu? Bu sinyal pals gibidir yani kısa süreli 1 saniyeliğine açma sinyal rölesi çeker bırakır. Senkron panonuzu iyi inceleyin . Sonrasında ABB motorlu şalterde ise sırasıyla açma kapama ve düşük gerilim bobinleri bulunur. Sizin devrede olan jeneratörünüzden şebeke şalterindeki açma bobine gelen hattı röleleri ve açma bobinini kontrol ediniz.
 
Son düzenleme:
abiciğim senin şebeke şalter kumandanda problem var ya düşük gerilim bobini çalışmıyor ya kapama ya motor bilemiyorum ..
kullandığın kartta o kadar iyi bir kart değil tedavulden kalktı çok kısa bir süre imalata girdi yerine ig 200 oldu. senin olayın orda yazıyor işiyte .
ne olmuş
şebeke gelmiş
şebekeyi görmüş
şebeke şalteri ile şebekeye senkron olmuş dönmüş
kapatamamış
arızayı resetlemişsin
şebekeye tekrar senkron başlamış
tekrar senkron olmuş
tekrar kapatmış ama yine kapatammamış .
halilyle şebek şalterini kapatamayınca çıkmaması gayet normal ...

sen bilinçsizce uğraşma sakın bu arkadaşların ddiğini yapma . sistemi manuele al yukardaki mode tuşundan
daha sonra jenratör şalterini aç modulun altındaki düğmeden daha sonra yandaki düğmeden şebek çalteri düğmesinden kapa olayları gözle ..
bence sen bilen birini çağır . okadar kurcalama şalterin bobinleri yok yada başak bişi
ankardaysan kontak kur benle bir şekilde telefonda anlatayım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst