jammer ları cogunuz bılıyorsunuzdur. sorum bununla alakalı

zamzam23

Üye
Katılım
17 Ara 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
37
pic ile arac guvenlıgını artırıcı bır proje tasarladım. sisteme uzaktan sms yoluyla erısılıyor. ama hırsız az bıraz bılgılıyse ve araca jammerla girerse benım sistem otomatıkmen devre dısı kalıyor.bu frekans engelleyıcı devreyı nasıl saf dısı bırakabılırım? sorum bu. simdiden tesekkurler
 
jammer leri devre dısı bırakman mumkun degil cunki belli bir teknikle calısmıyor yada belli bir sifreleme algoritmaları yok jammer lerin en basit calısma sekli senin cep telefonunun bulundugu frekansa atlamalar yapmak bu sayede senin telefonunun haberlestigi baz istasyonu devre dısı bırakmaktır yanı sadece frakans karıstırma teknigine dayalı bir sistem oldugundan onu devre dısı bırakmak gibi bir eylem mumkun degil onu devre dısı bırakırsan zaten her halukarda sende bir jammer olman lazım ki onun kafası karıssın ama bu durum zaten jammer in yapmak istedigi durumu doguracagından yani senin telefonunun haberlesme protokolunude karıstıracagından her halukarda jammer gorevini yerine getirmis olur ....
 
cvp için tesekkurler. bu kadarını bende bılıyordum belkı farklı bısıler cıkar dıye dusunup yazdım buraya. baska tur bısıler dusunemezmıyız?
 
pic ile tasarladığın devrenin çalışma prensibini bilmiyorum ama sürekli telefon ile iletişim halinde ise iletişim kesildiğindede alarm verdirebilirsen yanlış alarmı çoğaltmış ama jammer ıda kendi lehine bir durumda kullanmış olursun.
 
pic ile tasarladığın devrenin çalışma prensibini bilmiyorum ama sürekli telefon ile iletişim halinde ise iletişim kesildiğindede alarm verdirebilirsen yanlış alarmı çoğaltmış ama jammer ıda kendi lehine bir durumda kullanmış olursun.

iyide iletisim kesilirse telefon nasıl arama yada sms yollayabilirki :)
 
arkadaslarında dedıgı gıbı jammer sıstemını devre dısı bırakmak soz konusu olamaz fakat aracına bır uydu takıp sıstemı kurabılırsın bu sayede jammer ne kadar şebekeyı keserse kessın elbet uydudan kordınat elde edersın ;)
 
sistem su sekılde calısıyor: gps modulunden koordınatları alıyor ve bana gerı sms atıyor. simdı soyle: eger hırsız bılınclıyse o kadar, jammerla araca girecekse sadece gsm jammer degıl gps jammer da mutlaka olacaktır yanında. hatta her ıkısıde olacaktır. benım amacım bunu asabılmek
 
Son düzenleme:
her ilkisine ihtiyaci yokki hırsızın sadece gsm jammer olması yeterli cunki amac sana sms in gelmesini engellemek sistem uydudan yer tespiti yapsın bunu herhangi bir yere iletemedikten sonra aldıgı konum bilgisinin hicbir önemi yok yani bu durumda olayın ozu su jammer ile gelirse adamı engellemen pek mumkun degil cunki senin sistemin sms yolu ile biryerlere bilgi gonderiyor bence sen sms den farklı bir sekilde bilgi gondermeyi dene misal sana bir ornek vereyim zamanında benim yapmıs oldugum benzer bir calisma vardı ambulans ların o anki konumu ve trafik durumunu hastaneye raporlaması icin ben de ilk zamanlar gsm uzerinden denemeler yaptım ve sms in gec gitmesi baz istasyonun yogun olması falan filan gibi birsuru eksi kriter buldum böyle kritik bir bilgiyi böyle sacma sapan bir sistem üzerine yüklenemeyecegine karar verip daha sonra aselsan ın trank hatlarından bir trank kralanarak direk datayı özel fkans uzerinden modemle anlık iletmenin iyi bir yol olduguna karar verdim ve o sekildede uygulandı yani sms i bence projeden cıkar eger jammer ile gelen biri olacaksa sistemi başka bir yol ile data göndermeye kosulla :)
 
aselsan dan trunk kiralamak ne oluyor ilk defa duyuyorum. sanırım yeni bişi daha öğrenmenin arefesindeyim sayenizde. google a yazdım hiçbişi cıkmadı. özel firekans kıralamak nedir diye bişi sormucam belli cunku ama nasıl yapılıyor yardımcı olurmusun bıraz daha. ayrıca masraflı olmazmı bu yontem?
 
aselsan dan trunk kiralamak ne oluyor ilk defa duyuyorum. sanırım yeni bişi daha öğrenmenin arefesindeyim sayenizde. google a yazdım hiçbişi cıkmadı. özel firekans kıralamak nedir diye bişi sormucam belli cunku ama nasıl yapılıyor yardımcı olurmusun bıraz daha. ayrıca masraflı olmazmı bu yontem?

tabiki şu an yaptığınız sistemden daha maliyetli olacaktır ben sadece fikir olsun diye söylemiştim trank kiralamayı bu proje güvenlik sisteminize ek bir maliyet getirecektir bunun yanı sıra çihazım bir işletme maliyeti ortaya cıkıyor ama bunu isterseniz kullanıcıya yıkabilirsiniz örnek aylık 5 TL işletme masrafı adı aldında bunuda aselsana ödegeceginiz kiraya verirsiniz ama tabi kirayı bu alınan ucretin karsılaması icin projenin bircok kisiye satılmıs olması lazım cunki yanlış hatırlamıyor isem aylık 5-6 bin lira civarındaydı trank kraları ki ilk kurulumda 20 bin lira civarında bir masraf alınıyordu daha sonrasında ise sisteminize gsm modulu yerine aselsan talsizlerin icinde calısan bir modem bulunmakta o modemi aselsandan modul olarak satın alabilir yada kendiniz imal edebilirsiniz yanılmıyorsam Manceshter olması lazım internetde baya bir devre seması var bu modemle ilgili daha sonra kendinize bir toplama merkezi adı altında bir yer edinin buraya bir telsiz kurun ve bu telsize gelen tum dataları istediginiz kadar gsm modem ile istediginiz kadar kişiye aynı anda yada tek bir gsm modemle sıra ile raporları gonderin benim fikrim ise tek tek gondermek cok buyuk sıkıntılar doguracaktır ornek bir sms in ortalama 15 sn yede gittigini dusunurseniz kuyrukta bulunan sms ler okadar birikecektirki son gelen mesaj sahibine gunler sonra ulasabilir o yuzden sms gonderimlerinide toplu sms gonderimi yapan firmaların api destegi ile internet uzerinden yapmanızdır bu sekilde komplike ve 0 hatasız bir sistem olacagını dusunuyorm aselsan dan trank kiralamak konusunu ise ticari taksilerin merkezlerini dusunun sadece taksiler icin ayrılmıs olan bir kanal aralıgı ( frekans aralıgı ) bulunmaktadır aynı sekilde siz de kiralama yapabilirsiniz.....


Tank la ilgili detaylı bilgiyi linkden alabilirsin : http://www.aselsan.com.tr/urun.asp?urun_id=115
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst