izolasyon trafosu

Katılım
28 Nis 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar izolasyon trafosu ile normal trafo arasındaki farkı teknik açıdan detaylı olarak bildirmenizi rica ederim.İyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
çekeceğın guç nekadarsa o guçte iki trafo al segonderlerı bırbırıne bağla primerden verdığını dığerının primerınden al en basıt yalıtım trafosu bu
 
izolasyon trafoları şebekelerdeki aşırı gerilimleri tesise yansıtmamak ve tesisteki kısa devre akımlarını sınırlandırmak için kullanılır.Güç trafolarından farkı primer ve sekonder gerilimleri yani sarım sayıları aynı olmasıdır.
 
ızalasyon trafolları prımerı 2 fazlı sekonderı 220 olan tRAFOLAR DEGILMI FAZ NOTR CIKISLI
 
İzolasyon trafosunun normal bir trafodan farkı;bir fazlı ise sekonder uçlarından herhangi birinin,üç fazlı ise yıldız noktasının toprağa karşı yalıtılmış olmasıdır.
Örneklemek gerekirse 3 fazlı trafomuz var.Sekonderde yıldızı topraklarsak 1fazlı alıcıların güvenliğini artırırız.Ancak olası bir toprak kaçağında sigorta atar.Faza temas eden biri çarpılır.Yıldız topraklı olmasaydı bu trafo izolasyon trafosu olarak adlandırılacaktı.
Trafomuz bir fazlı ve sekonderi topraklı değilse,uçlardan her ikiside toprağa karşı aynı gerilimi gösterir.Fazlardan sadece birine dokunan kişi çarpılmaz.(ateşleme trfosu gibi çok yüksek gerilimli olmadıkça)
1Fazlı trafonun sekonder uçlarından herhangi birini topraklarsak diğeri faz ,topraklı nötr olur.
Uzun sözün kısası izolasyon trafosu kumanda devrelerinde kişi emniyetini sağlamak,yıldırım düşmesi gibi sebeplerle ani gerilim yükselmelerine karşı emniyet için kullanılır
 
Merhaba
Bir projede kısa devre hesabı yapmam isteniyor. Projede izolasyon trafosu var. Hesapları normal trafo gibi mi yapıyoruz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst