ISKRA Elektronik Sayaç Kullanım Kılavuzu Gerekiyor

ledstixx

Üye
Katılım
28 Şub 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba, ISKRA Type: MT512P-D3A41-M3K03 model sayacın kullanım kılavuzunu arıyorum fakat internette bulamadım.

Elinde bu sayaç hakkında döküman olan varsa, paylaşırsa sevinirim. Sayacın resmini de ekledim.

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0734.JPG
    IMG_0734.JPG
    1 MB · Görüntüleme: 55
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aslında ortada bir sorun yok. Ben yurt dışında yaşıyorum, yeni aldığımız müstakil evin elektrik sayacı budur. Cihaz üzerinde tuhaf bir menü ve bir çok değer var. Kendim elektrik teknisyeniyim fakat pek anlam veremedim. O yüzden bir kullanım kılavuzu okuyup cihazın tüm fonksiyonlarını öğrenmek istedim.

Yaşadığım yerde elektrik kesintileri çok olduğu için sitenin içinde daimi jeneratör var. Biz jeneratörden faydalanabilmek için şirketten kontör satın alıyoruz, Şebeke elektriği olduğu zamanlarda sayaç POST-PAID gösteriyor ve kontör düşmüyor. Jeneratöre geçildiği anda da sayaç PRE-PAID yazıp kontör düşüyor.

Mesela sayaçların elektriği sitenin içerisinde her sokak başında ki ayrı bir elektrik panosundan geliyor. Evin bahçesindeki elektrik panosunda elektrik varken dahi eğer sayacın sigortası dışarıda ki panodan atarsa eve elektriği göndermiyor. Çok tuhaf bir sistem ve olayı biraz detaylı incelemek istedim. Çünkü sayacın dışarıda ki panoda bulunan sigortası sürekli atıyor, evin içerisinde klimalar vs çalışınca. Fakat aynı Amperde bahçede ki sigorta atmıyor. Bu konu için şirketle biraz tartıştım ve sistemi daha iyi anlamaya çalışıyorum.
 
Bu sayaçlar uzaktan okumaya uygun sayaçlar sanırım ve hatta uzaktan elektrik kesen modelleride olması lazım.Bu isimdi sanırım veya isimleri yakın bir markanın bahsettiğim özellikleri olan sayaçları incelemiştim.Elektrik hattındaki frekans dan bilgi gönderip alıyorduk gördüklerim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst