ISINMA SORUNU

aksoylar

Üye
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
271
Puanları
1
Yaş
39
Yeni teslim edilmiş bir site, üzerinde takılı olan motor yeni seri ( NMT LAN 80 F ) HALM marka, biz motor yetersiz deyip onun yerine STANDART marka SNL 80-200-405 / 4 KW 1400 d/dak pompa taktık normal şartlarda takılan pompa sökülen'den çok güçlü fakat % 10 fark etti sıkıntı ne olabilir.

NOT : Kazan dairesi ve bina arası 100 mt. Boru çapı 3"
Bina ön cephe 105 mt
Bina yüksekliği 21 mt
Bina derinliği 25 mt
Kazan kapasitesi 675.000 kalori (açık sistem)
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1450043605.082470.jpg
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1450043621.340373.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistemdeki sorunun ne oldugunu da yazarsan yardimci olacak birileri cikar..sirklsyon sorunumu var? Sicak su dolasamiyormu % 10 farkeden sey ne?.. Biraz daha aciklayici olursan fikir veren birileri cikar.kolay gelsin
 
Bu işler çok büyük sıkıntıdır. Tesisattan emin olamazsınız kapalı vanamı var usta işini doğru yaptımı neler gördüm neler usta ana hattan branşman alıyor boruyu delmeden kaynatıp gidiyor.. sonra arkadan sen uğraşıp durursun.. Belki tesisatta kısa devre var yakın bir noktadan geri dönüş yapıyor..

Pompa işlerinde sistemin basınç kaybı hesabı bilinmeli ona göre pompa ve debi seçilmeli.. pompanın head pressure ona göre belirlenir.

Bu işler proje incelenmeden sahada kontroller yapılmadan bişey söylemek sadece tahminden öte gitmez.
 
Sıkıntımız kazan dairesine en uzak noktada olan petekler ısınmıyor, peteğin 4/1'i kadar üstten ısınıyordu pompa değişimi yaptıktan sonra % 10 artış oldu. Mevcut pompayı iki katına çıkarırsam çözer belki ama sormadan işlem yapmak istemiyoruz, bu arada mevcut daire sayısı 42, şu anda takılı olan pompa 14 mSS / 50 m3/h fazlası ile yetmesi gerek.
 
Az cok tecrubelerime dayanarak 600.000 kcal kazanimiz var..bizim de ust katlardaki peteklerde isinamama sorunu vardi.kazan su basinci 2 bar olmasi gerekirken ben 3 bara kadar su bastim kazana.ayrica genlesme tankininda mebrani patlak ve kapasitesi yetersiz idi..bir firmaya danisarak genlesme tankini degistirdik.su an da oyle bir problemimiz kalmadi...peteklerin tamaminin isinamamasi ile alakali olarak;
Genlesme tankinin hava basincini ve kapasitesinin uygunlugunu kontrol edin.
Kazanin cikisindan rekorlari sokup biraz su akitin,havasini alsin..belki de sorun pompadan ziyade bshsettigim seylerle ilgili olabilit.kontrol etmekte fayda var
 
Sistem genleşmesiz, açık imdisat depolu
 
Arkadaşım öncelikle şunu Söyleyeyim transfer etmek istediğiniz Isıl kapasiteye göre boru çapınızın 4" olması gerekir di. 3" olması nedeniyle Sürtünme kayıplarınız nispeten daha çok. Pompa debiniz yeterli ama Şimdi tesisatın şeklini görmeden akıl yürütmek çok mantıklı olmamakla birlikte size ilk önerim ; kazan dairesine en yakın branşmanda en fazla ve şikayetli olan son hatta kadar bütün branşmanlarda azalacak şekilde kısma yapmanızdır. Kazan dairesine yakın olan branşman hatlarında Gidiş ve dönüş suyu sıcaklıklarını ölçerek fark 20 dereceye düşene kadar kısın vanaları. Yani sisteme reglaj yapın. Projesi olsaydı kesin çözerdik.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst