Isıtıcı çalışmıyor

dogabalkis

Üye
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar kumtel marka ayaklı ısıtıcımız çalışmıyor.elektriğe takılı olduğu hade hiç bir şekilde ıısınma gelmiyor.Garantisini bulamadık ama 2 yılı geçmiştir.Kumtel servisine götürdüğümüzde ne kadar ücret alırlar.2 tane var acaba servis gelip bakıyormu ?
 
belliki anlamıyosunuz cihazdan önce bir elektrikçiye sorun rezintans termostat rezistansın bulunduğu cam tüp var sistem basit aslında rezistansı satan yer bulabilirseniz aynı yerde yaptırabilirsiniz. eğer ben yaparım derseniz yardımcı olabiliriz...
 
ben yapabilirim aslındada çoğu elektrikçilerde satılırmı ? o resistans standartmıdır ?
 
öncelikle ısıtıcına 220v enerji gelip gelmediğine bak.geliyorsa ıstıcın patlaktır. Gelmiyorsa priz fiş kablo anahtar swiç termostat sırasıyla kontrol etmen gerekir.
 
termostatlı tip ise termostatlarını kontrol etmelisin genelde kumtellerde termostat problemi ısıtıcı rezistansa göre daha sık görülür.
 
denge siwicini kontrol et sonra kablo bağlantılarını ve varsa termostatı
eğer rezistanslar kesmiş ise piyasa değeri1.5tl 3tl civarında al airiyetten rezistansların camının içi kararmış ise camlarıda değiştir.
kolay gelsin
 
kumtel bu işi yapamıo bence hep sorun hep sorun...yılların firması konusuda bu ama sırf ucuz mal yapıyım diye kaliteyi düşürüyo ....senin piyasa malı rezistans felan alıp takman da fazla gitmeyecektir...paran varsa git ufo al kullan hiç uğraşma...
 
ustalar bendede aynı sorun çıktı sonra yanlışlıkla camını kırdım :( ben rezistansı kendim alsam cam takmasam olurmu bir sorun çıkarırmı ısıtıcı ??
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst