Isı pompası

ykp55

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
539
Puanları
16
Konum
samsun
Arkadaşlar ısı pompası hakkında çok geniş çaplı olmasada bilgileriim mevcut hem yenilenebilir enerji olması doğayı koruması ve çok az bir miktarda enerji tüketerek ısıtma ve soğutmayı yapabilen yetenekte olan bir cihaz fakat ürünün fiyatı türkiyede çok pahalı yurt dışında 1000 dolara dahi var. Bu ürüne hibe veren teşvik veren bir bakanlık varmıdır acaba.....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım merhaba havadan sıcaksuya dönüşmesi hakkında bilgi verebilmisin %25 elektirik %75 hava
 
Havadan suya ısı pompalarında bu kadar verimle çalışıyormu ki ?

Bir split klima düşünün iç ve dış ünitesi var. Dış ünitenin ısı kaynağı havadır. Havadan ısıyı alıp iç üniteye gönderir. İç üniteninde kaynağı havadır. Dış üniteden aldığı ısıyı yine havaya verir. Bir split klima havadan havaya ısı pompasıdır.

Sizin sorduğunuz üründe yine birincil ısı kaynağı hava ikincil ısı kaynağı ise su olduğunda havadan suya ısı pompası denir. Dış ünite havadan aldığı ısıyı suya aktardığında suyu ısıtır.

Bana sorarsanız hava kaynaklı ısı pompaları o kadar verimli değildir. Eğer verimden bahsediliyorsa enerji sarfiyatı ise konu ısı pompası ya su kaynaklı yada toprak kaynaklı olmalı. Çünkü yazın dış ortam 35 - 40 derece iken soğutmada toprak altı yada su 15- 20 derece arasında ve kaynak sıcaklığı çoğu zaman değişkemlik göstermez.
 
Hava kaynaklı ısı pompaları genelde hava sıcaklığı sabit geçirilen yerlerde kullanılır, aksi taktirde ani hava değişimleri yüzünden normalden de fazla enerji harcamasına neden olabilir. Toprak ve Su kaynaklı olanları Serkan Beyi'nde söylediği gibi daha verimlidir, çünkü %90 civarında bu değerler değişmemektedir. Örn: Yerin 10 metre altındaki sıcaklık yıl boyu sabittir.
 
Bir cihazın ısı pompası olabilmesi için ısıtma ve soğutma yapabiliyor olması şart ( tanım olarak) . Bahsettiğin cihaz wshp ( water source heat pump) olabilir mi acaba ? Birde ne gibi bir teşvik ve hibeden bahsediyoruz. Sadece türkiye piyasasında 20000 adedin üzerinde wshp hali hazırda kullanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,906
Son üye
maniacrelax

Yeni konular

Geri
Üst