Isıtma / soğutma sistemi su tesisatı bakımı ve temizliği

Un4given

Üye
Katılım
13 Eyl 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,

İş yerimiz 4 katlı kalorifer kazanı ve chiller var. Ve aynı su tesisatı üzerinden ısıtma / soğutma yapılmakta. Fakat tesisat eski olduğu için kurumlu ve paslı. Dar kesitli borularda (petekler)sık sık tıkanmakta bu sebepten sıkıntı yaşamaktayız. Tesisatın temizliğini nasıl yapabilirim. Bununla ilgili kimsayal, uygulama vs önerinize ihtiyacım var.

Not: Tesisat eski olduğundan zayıf noktalardan delinme çatlama gibi durumla karşılaştırmayacak kimyasal yada pas sökücü olmalı diye düşünüyorum doğru mudur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sisteminiz eski ise ,ne kullanırsanız kullanın su kaçaklarının oluşması muhtemelen olacaktır.çünkü; su içerisinde bulunan kireç vb. tortular kaçak ihtimali olan noktaları tıkamış durumdadır.temizlik sonrası bunlar açığa çıkacaktır.çözücü kimyasallar sisteminize zarar vermese de verdiğini zannedeceksiniz.buna rağmen sistemdeki korozyon ve kireç vb. partikülleri temizlemek isterseniz,sisteminize sülfamik asit yükleyip temizleyebilirsiniz.bu temizlik işlemi asidik temizlik olup sistemin büyüklüğüne göre 1-2 günde yapılacak bir işlem .riske girmek istemem derseniz;sisteme bazik kireç ve korozyon temizleyici ürünler enjekde edebilirsiniz.bu işlemden sonuç alabilmeniz için 1-2 aylık süreye ihtiyacınız olacaktır.karar verirseniz talebinizi bildirin nasıl yapacağınız hakkında detayını anlatırım.
daha önce belirttiğim gibi her iki durumda da risk mevcut.
veb sayfamda konu hakkında detaylı bilgiler mevcut.
 
Sisteminiz eski diyorsanız kesinlikle temizlikten kaçınmalısınız, partiküller rahatsız edici boyuta ulaştı ise yapacağınız tek şey tesisata filtre bağlayıp düzenli olarak bu filtreyi temizlemektir.
Ama risk seviyorsanız tesisatınızın uzunluğuna göre değerlendirip karar vermelisiniz.
 
her ay en az 1 kere Bakım şart...hem sağlık açısından hem ekonomik açıdan...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst