Isı pompası faz dağılımı ve voltaj regülatör seçimi

utkucatal

Üye
Katılım
11 May 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
31
Herkese merhabalar, Daikin altherma 16 kw 80derece HT ısı pompası satın aldım. Evim triplex ve trifaze besleme mevcut. Bağlantıyla ilgili kararsız kalıp sizlere danışmak istedim. İç ve dış üniteyi ayrı fazlara mı yoksa her ikisini de aynı faza mı bağlamalıyım bununla ilgili şüphede kaldım. Cihazın teknik detaylarını incelediğimde yük altında iç ünite 24A dış ünite 24A toplamda 48A akım çekiyor. Ayrıca bu cihaza bir voltaj regülatörü almak istiyorum voltaj regülatörünü monofaze mi trifaze mi almalıyım ve kaç KVA olmalı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
16 kw. olduguna görei klimanız, üç fazlı. Klımaya kadar en az 3x 4 mm, faz+nötr ve topraklama ıletkeni çektırınız. Regılatör düşünüyorsan, 20/ 25 KVA güçde seçin.
 
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ediyorum. P=UxI formülüne göre 48x220 10.5 kw’a denk geliyor 20Kva demişsiniz ama 380V olarak mı hesapladınız acaba?
 
Bu 16 kW bilgisi cihazin isil gucu olarak biliyorum. Elektriksel gucu degil. Yoksa ir ata sozu car incir agaci dikmek gibi faturanin uzerine imcir agaci diker bu cihaz.

Bahsettiginiz cihazin bir web sayfasi varmi bize link verirseniz bizde inceleyelim. Ben google a yazdim ama tam bir modele erisemedim.

Cop si 3 desek bu cihaz 5.3 kW elektrik ceken bir cihazdir. Ortalama hesapladim asagi yukari.
 
İç ve dış ünitenin teknik detayları

BLVNvD.jpg


Z9rpMk.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst