Irak işi için fikirlerinize ihtiyacım var

Taşeron değiller ustam firma sağlam. Onlardan önce çok teklif geldi en sağlamı bunlar. Sadece Irak olması işte... Ha birde kötü haber İnternet sorunu varmış. Çok üzüleceksiniz ama Uzunca bir süre uzak kalacağız :)
Giderken af çıkart bari üstad 😀
 
Arkadaşlar bir teklif aldım. Irak hastane inşaatı var. 1500$. Sigorta yok. Kamp hayatı. 2 haftada 1 gün izin. 6 ayda bir tr de 15 gün izin. Süresiz iş diyorlar. Aracısız. Şu anki maaşım zam gelirse 8 bin olacak. Rusya Azerbaycan Libya yaptım ama Irağa gitmedim değermi? Irak tecrübesi olan arkadaşlarında fikirleri benim için çok kıymetli.
Eğer bekarsan veya evliysen de uzağa gitmende sorun yoksa para kazanabileceğin bir yer Irak Avrupa ya gitsen bugün 5000 euro alsan bu parayı orada harcayabilirisin ama Irak,Rusya,Türk Devletleri ihtiyacın olanları ucuza bulabileceğin 1500 dolar gibi bir parayla bile para biriktirebileceğin bir yer.Türkiye de 15000 tl de alsan para biriktirip bir ev bir araba alamzsın bugünkü şartlar da.
Ama ev alma hayalim yok araba alma planım yok diyorsanız macera aramaya gerek yok işiniz var zaten oturun oturduğunuz yerde derim ama paar ile ilgili hayalleriniz varsa kaçırmayın bence
 
Irak'a gitmedim ama kısa zamanda fazla para kazanabilmek için ve ülkenin hali de bu derece beter durumdayken bence gidilir. Çünkü burada uzun vadede bile para kazanılmıyor.
 
Arkadaşlar bir teklif aldım. Irak hastane inşaatı var. 1500$. Sigorta yok. Kamp hayatı. 2 haftada 1 gün izin. 6 ayda bir tr de 15 gün izin. Süresiz iş diyorlar. Aracısız. Şu anki maaşım zam gelirse 8 bin olacak. Rusya Azerbaycan Libya yaptım ama Irağa gitmedim değermi? Irak tecrübesi olan arkadaşlarında fikirleri benim için çok kıymetli.
Bence gidin, yok gitmeyin, bu karar bize düşmez tabii ancak petrol mühendisi bir arkadaşım Irak'a gitmek üzere yabancı bir firmadan teklif aldı şu anda düşünüyor.

Bu arada yabancıların güvenlik işini nasıl çözdüğünü anlattı. "Crime Rate" denen bir şey var, bunu suç oranı olarak çevirebiliriz şu anda İstanbul'un suç oranı %51 , Basra nın %54.

Yabancı firmalar kafadan bilgilerle değil daha önce araştırılmış, güvenilir kaynakların yazdığı bu tür bilgilerle çalışıyor yani Basra, İstanbul'dan biraz daha tehlikeli, ancak önemli olan şunlar:

1. Mutlaka çok tedbirli olmanız gerekiyor.

2. İş uzadıkça tedbirler kendiliğinden gevşiyor, her iş için süreleri farklı ancak sizin türde bir iş için süre 1 yıl kadar, yani bir yıl değerse gidin daha fazlası için kararı tabii ki siz vereceksiniz. Ancak istatistikler böyle.
Bir yıl için (6 ayda bir geleceğinizi düşünürsek) risk fazla değil.

3. Kamp hayatı gibi şehirden uzakta yaşayacağım diyorsanız çok daha iyi ve emniyetli.
İş uzadıkça tedbirleri gevşetmektense daha da sıklaştırmak gerekiyor.

Tehlike durumunu gösteren linkleri arzu ederseniz gönderirim.
Sizin için hayırlısı neyse o olsun.
 
Yorum için çok teşekkür ederim. Totalde 10 senelik Yurt dışı tecrübem var. Macera anı yada hevesle alakalı değil. Irağı çok bilmiyorum fakat sanıyorum milyon tane Türk vardır. Belki bulunan birileri olmuştur diye sormuştum

Suç oranlarına nereden bakıyorsunuz? Çok ilginçmiş
Basra daki suç oranları için google da şunu yazarsanız:

crime rates in basra OR basrah city for "working"

Basra yerine Istanbul yazıp bakmanızı tavsiye ederim.
Basraya bazen basrah diyorlar, yanlız çıkan sonuçların hepsi ingilizce, çok önemli olanları da var, gazetelerin yazdıklarıda, Türkçe'ye çevrilmiş olan (turistler için):

http://hikersbay.com/travel-informa...asra-turistik-bilgiler.html?lang=tr#num-crime

Sayfanın ortalarında
Basra Turist için Güvenlimi? kısmına kadar inin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst