IR Control (Uzaktan Kumanda Aç-Kapat)

sul

Üye
Katılım
6 Tem 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaslar asagidaki devreyi kuran var mi? devrede kullanilan IR DETECTOR'a benzer karakoyde satilanlarin pin uclarini bilen var mi?

Not: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Bu tsop lar çok hassas. Bu devreyi evde ışıklara takarsan tv nin sesini açmaya kalktığında ışıklar bir yanar bir söner haberin olun. Acayip hassas. TSOP 1738 i çok rahat bulursun. Ben direnc.net sitesinden siparis veriyom ama piyasada da var.. Kucuklerini diyorsan eger onlar da 34838 olabilir. Ayaklarını google dan ara. Bilgileri var.

İlla tv kumandasıyla kontrol edeyim diyorsan PIC le yapacaksın. Pek kullanmadığın bir kumanda tusunu buna atayacaksın. Oyle olur işte.
 
Çok teşekkür ediyorum arkadaşım, evde televizyon yok sıkıntı olmaz:D piyasada bulduğum tsopun bacaklarını bulamıyorum üzerinde 1B47 59AF yazılı bir türlü çalıştıramadım ama bugün gidip bakacağım satıcı ne diyor
 
tsoplarin üstünde isimleri yazmiyor malesef. Deneme yanılmayla da bulursun. TSOP Çıkışına led(-). 5 Voltu ise 1K direnc kullanarak uygularsan patlama çatlama olmadan deneme yaparsın. Uzaktan kumandaya bastığında led yanıp sonerse uclari buldun demektir. TSOP tipine bakarak hangisi olduğunu internetten benzetme yoluyla bul.
 
aslinda onu devre ile birlestirmek istiyorum yani bir kere bas ac tekrar bas kapat
 
Hallettim:) aklima optoizolator geldi 555 uzerinde devreyi kurdum guzel calisiyor 15 metre rahat cekiyor daha ilerisine gidemedim evimin koridoru bitiyor:D
 
optoizolator'u ne için kullandın burada? devreyi çalışma manıtğı olarak anlatır mısın bir şey yanlış gibi
 
Bunu sadece 8 bacaklı PIC ve TSOP ile yapabilirdin bi de role icin transistor.
 
örnek bir devre ve yazılımı paylaşırsan sevinirim:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst