iphone

serinoz

Üye
Katılım
29 Haz 2013
Mesajlar
42
Puanları
1
iphone kullanarak remote control nasil yapilabilir bi fikri olan var mi ??
 
Remote kontrol olaraki TV kontrol bahsewdıyorsanız, androıd programlarda ( GOOGLE PLAY de) çeşitli tv markaları için proğramlar var. Ben, LG tv için olanını kullanıyorum, ama IPHONE için proğramlar nerdedir bilmiyorum.
 
Programi ben yazicam tv icin olucak ve basit islemler yapicak oncelikle kanal degistirme ses ac kapa falan
 
öncelikle bu tür uygulamaları çokça kullanmış biri olarak şunu belirtmeliyim ki remote edeceğin cihazın senin iphone unla aynı networke bağlı olması gerekir. yani yola çıkış noktan wi fi kullanımı olmalı. diğer türlü bildiğimiz uzaktan kumanda mantığıyla çalıştırma düşüncen varsa uzaklaş çünkü iphone da bir IR verici yok :) hatta alıcı da yok :) nerdee eski 7110 lar birbirimize kartvizit gönderirdik IR den :) eğer uzaktan kontrolden kastın bilgisayar kontrol etmekse o zaman o yazılımdan bir de bilgisayar için yazman gerekir ki karşılıklı pair olsunlar. ben derim ki gel team viewer kuralım iphone için harika bir sürümü çıkmış.
 
Hakkaten kizilotesini aramiyor degilim telefonda bu konu yuzunden wifi yada kizilotesi olmadan baska hangi yolla yapabiliriz peki?
 
Kanal degistirme ses açma kapama bunları yapmak ıstıyorsan bu devreden çok yazılım işi öncelikle Usb çıkışı olan birtane Tablet pc alman gerekiyor Tum tabletlerde bu olmuyor çünkü usb kontrolu desteklemıyor
Örnek olarak:Pro II Tab 7.0 - A13 1.4 GHz + 4 GB + 512 MB DDR3 RAM + 2.0 MP Arka Kamera + 3G WIFI Tablet PC - Piranha Bilişim Teknolojileri bu tablet pc olabılır fıyatında dıyerlerıne gore ıyı ve usb kontrolu desteklıyor.Daha sonra usb port ile kontrol devresi alman gerekiyor veya interneten bulup yapman geriyor alman daha ucuz maliyeti olur ve tablet için buna program yazman gerekiyor program portları iphone dan aç-kapa yapabılmeli.Daha sonra televizyonun tuşlarından usb çıkışı lehimle ve onlar için demirden plartform kestir.Üstüne de (demirin) onları sabitle üstlerine de ses aç-ses kapa-kanal deiştir gibi şeyler yaz ki neyin ne oldugu beli olsun
asasasaf.JPG
Olesine resim koydum kareler usb girişi olucak tv den çıkan ses açma flan onlar işte sonrada devrenin çıkışlarına role balayıp usb kablosu takıcaksın ve televizyondan çıkıan girişlere tak iphondan wifi üzerinden tablete balanıp portları kontrol edeceksin ve programdan mesela + ya basıcasın ses açılıcak - basıcaksın ses kısılıcak o şekilde ayarlıcaksın Mesela böle olabilir .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst