IP Teknoloji İle Normal Güvenlik ve Entegre Güvenlik Teknolojileri

mizanci1

Üye
Katılım
18 Ağu 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
IP Teknoloji İle Normal Güvenlik ve Entegre Güvenlik Teknolojileri

Çok yakın zamana kadar gerçek manada IP erişim kontrol sistemi bulunmamaktaydı.Genelde Gözetim ve iletişim alanında hibrit teknolojiler kullanılmaktaydı.Günümüzde Gözetim Sistemlerinde IP CCTV Kamera Güvenlik Sistemleri Alanında) ve Kartlı geçiş kontrol sistemleri alanında IP Teknolojilerinde sistem kurulumlarının birçok yararı bulunmaktadır.IP Teknolojilerin Üstünlükleri şunlardır.
Kurulum:Yeni Projelerde daha az kablolama ileistediğimiz noktaya kadar kolaylıkla kurulum yapılabilir.Ayrıca ileride istendiği takdirde Sistemler(kartlı geçiş ve IP CCTV) kolaylıkla genişleye bilmektedir.Yine IP CCTV alanında Network üzerinden veriler kolaylıkla depolanabilmektedir.
Teknoloji IP Sistemlerde (Acces Kontrol ve IP Gözetim) Ethernet üzerinden güç aktarma yapılabilmektedir. PoE (Power Over Ethernet) ile Tek bir Kablo üzerinden hem data hemde Güç iletilebilmektedir.Buda Güç kablolarını ortadan kaldırmaktadır burada Hem ağ hemde güç kaynağı tekbir kablo üzerinden sağlanmaktadır.
Altyapı:Erişim kontrolü uygulanan her kontrol için zaten IP/IT sistem mevcuttur. Kurulumda mevcut sistemler kolaylıkla kullanılabilir.Eğer gerekirse IP sistemler kablosuz sistemlere kolaylıkla entegre edilebilir yapıya sahip olması IP sistemlerin üstünklüğüdür.
Bakım:IP Sistemlerde Kartlı geçiş ve IP [CCTV Kamera) Sistemin bakımı analog sistemlere göre daha kolay olabilmektedir.gerektiğinde sistemler uzaktan müdahale imkanı mevcut olabilmektedir.Aynı zamanda bir sistemin parçaları bağımsız olarak hareket edebildiğinden dolayı birinde arıza meydana geldiğinde sistemin diyer parçaları çalışmaya devam edebilmektedir.
Entegrasyon:IP Sistemlerde Simtemlerin birbirine entegrasyonu yapılabilmektedir.Bu sayede Daha kolay izleme ve meydana gelen hatalarda sistemlere kolay müdahalenin önü açılmaktadır ve Arıza süreleri ve maliyetlerinde azalmalar sağlanabilmektedir.Örnek vermek gerekirse kartlı geçiş ve IP CCTV Sisteminin birlikte çalıştığını varsayarsak ve bu iki sistem bir yazılım programı üzerinden entegre edilirse istenmeyen olaylara müdahaleler kolaylaşabilmektedir ve Sistemi izlemekle görevli operatörlere büyük kolaylıklar sağlanabilmektedir.
Entegre Sistemler(Entegre Güvenlik):Entegre sistem tek kullanıcı arayüzü demek olduğu için kurulum eğitim ve operasyon kolaylaşır.Sitem yönetimi ve diyer fonksiyonların tekrar edilmesi gerekmez.Tek kullanıcı girişi ile tüm güvenlik fonksiyonları kullanılabilir.
Yukarıdada görüleceği gibi IP tabanlı Sistemler sistem berrakliğı ve esnekliği,Daha düşük maliyetle daha üstün verimlilik , Daha yüksek seviyede işlevsellik ve genelde güvenliğin daha üst düzeyde sağlanması için büyük avantajlar sağlamaktadır.
Entegre bir güvenlik arayüzüne geçmenin faydalarını bir örnekle açıklarsak.
Diyelimki bir firmanın CCTV Kamera sistemi,Kartlı geçiş sistemi ,Seslendirme sistemi ayrı olduğunu düşünürsek güvenlik birimi her bir sistemi ayrı noktalardan kontrol etmek zorunda kalacaktır.Diyelimki bir personel Kartlı Giriş sistemi için kartını unuttuğunu varsayarsak iletişim için güvenlik ile seslendirme sistemi arayüzünü kullanacak kişinin tanınması içi video gözetin sistemi arayüzü kullanılacak,kapıdan geçiş için ise kartlı geçiş sistemi (Access Kontrol sistemi)ni kullanacaktır.Üç ayrı sistemin her biri ayrı arayüzle ayrı noktalardan yapıldığı varsayılırsa sistemin kullanılması çok zor olacaktır. Fakat Entegre Güvenlik sistemi kurulmuş olması durumunda bütün bu işler kolaylıkla yapılabilecektir.
Günümüz güvenlik Teknolojileri hızla Entegre güvenlik sistemlerine doğru gitmaktedir.Ve geleceğin güvenlik teknolojieri entegre güvenlik teknolojileri olacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst