Inverterli kompresör güç kullanımı hakkında

Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar
Fabrikamızda mevcut kompresörümüzü değiştirmeyi düşünüyoruz. eski tip kasnaklı motor boşta-yükte çalışan kömpresörü yeni tip inverterli kompresör ile değiştirmeyi düşünüyoruz fakat kafamı kurcalayan bir soru var.
inverterlerde motorun V/F değerleri ile oynayarak güç tüketimi değişir mi? Yani ortada bir yük var ama inverter motorun devirini düşürerek gereken miktarda hız ile sürekli bir yükte çalıştırdığını iddaa ediyor. güç tüketimi %30 civarında azaldığını..

Güç formülü 1.73*U*I*Cos~ olduğundan I sabit fakat frekans ve gerilim ile oynadığından gerilim frekans ile orantılı düştükçe güç tüketimi de azalıyor mu? teorik olarak azalıyor ama uygulamada ne kadar bir güç tasarrufu mevcut kullananların yorumlarına ihtiyacım var.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motor devri düşerse, hava basıncını ve debiyi sabit tuttarmı, dacece dur kalk yapılmasın dıye, düşük devirde bekletirmi. Bunu atastırmak gerek bence, Bazı kompresörlerde basınc tankı doldugunda, orıfis delik/klepesinden motoru boşa aldıgını bılıyorum. Boşa alma sürecinde de motor sarfiyatı düşecektir.
 
Diyelim ki ,

Sizin saatte 500 m3 havaya ihtiyaciniz var. Kompresorunuz ise 700 m3 saatlik bir kompresor. Ve hava kullaniminiz sabit degil ara sira dusuyor ve yukseliyor ise o zaman frekans suruculu kompresor size tasarruf ettirir.

Elektromekanik starterde demeraj akimlari hem mptpru yorar hemde starter parcalarinin omrunu tamamlar.

Ama havq harcamaniz ile kompresor kapasitesi arasinda fark yoksa yine tasarruf yapar ama öyle aman aman bir degerde olmaz.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst