Inverteri ev elektrigine bağlama

Ben şöyle yapardım; aydınlatmaya giden sigortayı tesbit eder, inverterden çıkardığım uçları 10A kutup değiştirici şaltere girip oradanda aydınlatma sigortalarına girerek kullanırdım. Hiçbir şekilde çakışma olmaz. Gayette güvenli ve pratik olurdu.
Bilgi için cok tesekkurler hocam fakat ben lamba sa
Hesap ve mantık hatalı. Siz kaç amper akü bağlarsanız bağlayın anlık invertörün gücünden fazla güç çekemezsiniz. Hatta sınır değere yaklaştığınızda bile invertör kesime gidecektir. Akülerin imal amacına ve cinsine göre üzerinde yazan değerlere göre değil de tam dolu halde depoladığı enerjiyi ne oranda geri/deşarj verebildiği oranda güç verebilir. Ben 60Ah'lık lityum demir fosfat (LFP) akü ile DC12V 9Wh ampulu 7-8 saat rahat kullanabiliyorum. Yalnız ben henüz Şebeke elektriği bağlanmadığından tüm ışıklandırmayı ve şarj işlerini DC12V ile yapıyorum. Böylece invertör kayıplarından kurtuluyorum. Çünkü 40Ah civarı kamera kayıt cihazı ve kameraların sarfiyatı var. Tek panel olunca bu mevsimde maalesef akü yeterince şarj olmuyor, ikinci bir panel düşünüyorum. Siz de kaç saat idare etmesini istiyorsanız o güçte bir akü ile işinizi çözebilirsiniz. Kullanılacak ampullerin led olması süreyi uzatacaktır.
Kardesim peki dedigim mantıkla bağlantı olur mu? Bir kardesimiz lamba sigortasina 10amper sigorta ile giriş önerdi sagolsun lakin ben sigorta paneline dokunmak istemiyorum. Iki ucu fiş yapıp birini inverter çıkışina birini de duvardaki herhangi bir prize takip lamba calistirabilirmiyim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bahsettiğiniz iki taraflı fişli kablo ile arkadaşın önerdiği gibi araya bir sigorta koyarak amatöece çalışır hale gelebilir. Daha profesyonel olması için şebeke varken devreyi kesen kontaktör kullanılmalıdır. Fişin de evin tüm sigortaları kapalıyken açık olduğunda tespit ettiğiniz fazın faza gelmesine dikkat etmek gerekiyor. Zamanında 650watt jeneratörüm için, o zamanlar kış aylarında elektrik kesintisinden dolayı malum gaz olmasına rağmen kombi de çalışmadığından bu tür bir alternatif düşünmüştüm. Hatta jeneratörü o amaçla almıştım.
 
Zamaninda bende elektrikçilerin çoğunun aklındaki gibi eve ups bağlamak istedim ve bağladım.600w lık pcye baglanan ups lerden.Sigorta kutusunda lambalara giden 6A sigorta çıkışını ups giriş beslemesine verdim.ups çıkışına 2A sigorta baglayarak evdeki tüm lamba linyelerini beslemiş oldum.Elektrikler kesildiğinde bizim evde tüm lambalar yanabiliyordu.

Kardeş bu hesap böyle tutmaz.72A akuyu nerede şarj edeceksun.Attığın taş,ürküttüğün kurbağaya deymeli bence.
Selam benim evde toplam 10 adet 15watt lamba var bunları 3 saat kaç Kva ups çeker. Elektrik kesintisi olduğunda lambalar yansin istiyorum. Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst