Inverter yapimi

ltspice ile aram iyi degil ama paylasirsaniz cok iyi olur. 24vdc vermeme ragmen 45v peak to peak gormem normal mi?
 
Bence bu piklerin oluştuğu andaki opamp ve komparatör çıkışlarını inceleyin. bu hata oradan kaynaklı olabilir.
 
pikin olustugu andaki osilaskop goruntusu
 

Ekli dosyalar

  • Untitlednew.jpg
    Untitlednew.jpg
    309 KB · Görüntüleme: 11
  • Untitled.png
    Untitled.png
    82.1 KB · Görüntüleme: 9
bu devredeki sinyal düzenine göre çıkışı kesmez hocamın dediği gibi bi denermisin . Senin proteus yüksek versiyon old için açamadı benim pc. Devrede sinyallerin geliş şekli doğru ama gerisi yanlıştır muhtemelen çok eskilerden bi çizim bu öğrencilik yıllarımdan .Ayrıca incelemeye vaktim yok malesef. Denemeni istediğim 2110 a girişteki düzeni benim attığım gibi yap. Çıkışı bizimle paylaş .
kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • spwm.rar
    19.8 KB · Görüntüleme: 3
Cok tesekkur ederim.Bu arada size gonderdigim osilaskop ve spwm sinyallerini(pik olustugu andaki) yabanci forum sitesinde paylastim.Osiloskoptaki pik ile ilgili "zero crossing point" diye yorum yaptilar,bobindeki ters emf'den kaynaklaniyormus.Snubber ya da drain-source arasi diyotle cozebilirsin dediler.

its the zero crossing point, the point which it goes from positive to negative in the cycle. The inductor in your case creates a back EMF as is resisting the instant reversing of the current of the inductor.

Proteus snubber ya da diode karsi duyarli mi bilmiyorum.Bir kac deneme yaptim ama pek degisen bisey olmadi.
 
Son düzenleme:
Bir konuda size danismak istiyorum. Elimde ferrite toroid core var. Yaklasik 70 falan sarim yaptim. Induktans degeri 7mH cikiyor. Gecen donem okulda 2 asamali boost cevirici yapmistik o zaman toroid'i 80 sarim falan yaptigimda 740uh geliyordu. Bu durum biraz kafami karistirdi. Bu ferrite core'lar sadece kablolardaki EMI yi bastirmak icin mi kullaniliyor?LC filter icin kullanamam mi?
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst