Inverter ve a sinifi farklilik

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Enerji sınıfları açısından her ınverter iyi diyebilir miyiz. Yada ınverter siradan bir cihaz a sinifi bir cihazdan iyidir diyebilir miyiz. Inverter a sinifi ve on off a sinifi arasında ne kadar fark vardır
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir cihazın inverter olması, o cihazın a sınıfı olduğu anlamına gelmez. Eğer sisteminde inverter var ise sistem sürekli olarak verimsiz bir frekansta çalışıyor ise (Örn: yüksek kapasite 90RPS veyadüşük kapasite 25RPS) bu sistemin on-off cihazdan farkı yoktur.
Ancak sistem değişken yük altında ise ve bu yüke sabit buharlaşma ve yoğuşma sıcaklıklarını koruyabiliyor ise o zaman daha verimli çalışır demektir.
İnverter kompresör, BLDC dış ünite fanı ve BLDC iç ünite fanlarının bugün ki cihazlara entegrasyonun sebebi, kısmi yüklere olan cevabın kısmen verilmesi (önceden hep tam yükte cevap verilirdi).
Bu durumu şuna benzetmek daha doğru olacaktır.
Bir aracınız var, bu araç tek vitesli ve Max. saatte 100 km hız yapabiliyor. Bu aracınız ile Ankara'ya gitmek isterseniz eğer kalkışta sorun yaşarsınız (demuraj akımı) ama Ankara'ya kadar ekonomik bir yakıt tüketimi ile gidebilirsiniz. Ancak bu aracınız ile mahallenizde ki iki sokak arkaya gitmeye kalkarsanız hem kalkışını hem de duruşunuz problem olur. Gidilen mesafeye göre de verimli bir yakıt tüketimi olduğu söylenemez.
Bu duruma karşılık 6 vitesli ve saatte 100 km hız yapabilen bir aracınızla işler daha kolay ve verimli hale gelecektir.
Zaten önceden EER olarak bilinen enerji verimlilik kat sayısı artık SEER olarak verilmekte. Yani sezonsal verimlilik daha önemli oldu. Sonuç olarak klima cihazları artık 365 gün kullanılan cihazlar haline geldi ki, bu değerler sadece yaz ayı için geçerli olmamalı.

Sonuç: Bir cihazın on-off olması veya inverter olması, o cihazı yüksek enerji verimli kılamaz. Dikkat ederseniz on-off olan ama A+++ olarak enerji sınıfı verilen bir çok model de görebilirsiniz. (örn: bkz )
Ancak inverter olan bir sistem yıllık enerji tüketiminde cimri olmaya adaydır diyebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst