burakaga21

Üye
Katılım
9 Tem 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar,
Baslıkta da belirttiğim gibi bir ders projesi için inverter teknoloji klimaların gün içerisinde çektiği gücü ölçüp bilgisayar ortamına aktarmam lazım.
Biliyorsunuz ki inverter teknoloji klimalar normal klimalara nazaran çalışma sistemı farklıdır ve harcadığı güç, çalışmasına bağlı olarak gün içerisinde sürekli değişiyor.Hocamın benden istediği çektiği gücü ölçüp bilgisayara aktarmam.
Bunun için önce akım ve gerilim ölçer devreleri kullanmayı planlıyorum.Aklımda akım trafosu devresi ile akımı buldurmak, gerilim algılama devresi ile de gerilimi buldurup arduıno ile pc ortamına yansıtmak.Devreleri birşekilde halledeceğimi düşünüyorum fakat işin bilgisayara aktarma kısmında.yazılım konusunda sıkıntı çekeceğimi düsünüyorum.Herhangi bir şekilde yardımcı olmak isteyen, onerisi tavsiyesi olan var mıdır acaba? ya da daha farklı bir method uygulayarak ölçebilir miyim?
 
chauvin arnoux ve fluke'un el tipi enerji analizörleri var. istediğiniz zaman aralığında kayıt yapıp bilgisayar ortamına raporlayabiliyorlar.
 
Evet ilk aklima gelen de oydu, bunu hocam ile konustum fakat; Benim kuracagim devre ile akim/gerilimi algilayip guce ulasmam lazim.
 
Akımı ve gerilimi SD karta kaydedip, daha sonra bu verileri bilgisayar ortamına aktarsanız olmaz mı.
 
Voltage logger yapmanız gerk, yabancı olduum bir konu daha, kolay gelsin.

https://www.google.com/search?ei=St.....0.0..0.0.0.......0......gws-wiz.VOXy1ARDgYs
teşekkürler, araştıracağım.

Akımı ve gerilimi SD karta kaydedip, daha sonra bu verileri bilgisayar ortamına aktarsanız olmaz mı.

Fikriniz cok iyi fakat nasıl yapacağımı tam kestiremıyorum.Yani akım/gerilim ölçer devreleri ile ölçülen akım ve gerilim datalarını arduınoda kodlayarak güce çevireceğim ve daha sonrasında sd karta gömeceğim yanlıs anlamadıysam.bir de extra sorum arduıno uno'ya sahibim bütün bu işleri uno ile yapabilir miyim yani 220 v dolaylarında gerilim, 10-20 A dolaylarında akım ölçeceğim? uno yeterli olur mu bu değerler için?
 
Biraz önce Arduino ile AC gerilim okumayla ilgili bir makale gözüme çarptı.

(Yüksek gerilimle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini bildiğinizi, bu işin eğitimini aldığınızı varsayıyorum.)

http://www.eprojectszone.com/how-to-read-ac-voltage-with-arduino/

Burada da 230 V gerilimin okunması ile ilgili bir soru var.

How to measure line voltage (220V) with an arduino?

Evet okuduktan sonra bu değerleri okuyup zaman bilgisiyle SD karta yazabilirsiniz.

Bu kadar yüksek akım ve gerilimde çalışmak oldukça tehlikeli olabilir. Devreyi test etmeden önce bir uzmandan (hocanızdan vs.) yardım almanızı tavsiye ederim.
 
Merhabalar,

Arduino UNO kullanarak inverter teknolojili klimanın harcadığı gücü,iç-dış ortam sıcaklık bilgilerini, cekilen enerjiyi(kWh) günü gününe saati saatine arduınonun serial port ekranında gösteren ve aynı zamanda sd karta ölçüm datalarını gömebilen bir sistem tasarlamayı dusunuyorum.Ayrıyetten 2x16 lık ledde anlık akım, güç, gerilim ve enerjiyi göstermeyi düsünüyorum.

Projemde hazır güç ölçüm modulu pzem004t kullanacagım.Bu modul harcanılan enerjiyi(kWh cinsinden), gücü(kW), akımı ve gerilimi serial port ekranında kodlama ile gösterebiliyor.İşin bu kısmı tamam.

Geriye kaldı iç-dış ortam ve zaman-tarih bilgileri.Burada yardımınıza ihtiyacım var ve birkaç soru sormak istiyorum..

-Projemde yaklasık 4 ya da 5 modül (pzem004t-iç ortam sıcaklık-dış ortam sıcaklık-zamantarih-sd kart modülü) kullanacagım.Bunların hepsini tek bir Arduıno UNO ile yapabilir miyim?

-Bu modüllerin birbiriyle haberleşmesine gerek yok fakat ortak serial port ekranında göstermek zorundayım.Bu mümkün müdür? Yani ayrı ayrı modüllerden aldığım dataları tek bir serial port ekranında gosterebilir miyim?

-zaman-tarih, iç ortam sıcaklık, dış ortam sıcaklığını ölçmek için modül tavsiyeleriniz nelerdir? ergonomik, uygun ve hassas ölçüm yapabilen modüllere ihtiyacım var...

Yardımcı olursanız sevınırım.
 
Zaman ölçümü için DS1307 kullanabilirsiniz. Devre şemasını da buradan görebilirsiniz.

Sıcaklık ölçümü için ben DSTH01 kullanıyorum. Üzerinde nem algılayıcısı da var. Sıcaklık ölçümü için LM35 ya da başka bir sıcaklık algılayıcısı kullanılabilir.

Çok hassas ölçüm almak için yazılımsal olarak sıfırlama yapmak gerekebilir.

SD karttan okumak için basitçe dirençlerden oluşan bir gelim bölücü kullanabilirsiniz.

Tüm bu verileri seri port üzerinde gösterebilirsiniz (bildiğim kadarıyla).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst