invertörlü hidrofor sistemi

merhaba arkadaşlar
hidrafor ve sensörler hakkında slyta hazırlmam gerekiyor bunu derste arkadaşlara detaylı olarak anlatmam gerekiyor bunun için elimde döküman yok bilgisayarda anlatabilmem için bunu flaşbelleğe atmam lazım hidarforların çalışma prensibi ve çeşitleri sensör sistemlerinde ise aydınlatma, gaz ve duman dedektörlerin dışında hangi sensörler var çeşitleri ve çalışma presibleri bağlantı şekli ve amaçlarını anlatırsanız sevinirim saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
3 pompan varsa 2 si direk 1 tanesini hız kontrolle sürmen en ideal çözüm,sistem tam pompa ihtiyacında pompayı direk çalıştıracak ara değer ihtiyacınıda hız kontrolle ayarla***** istenen pompa ihtiyacını karşılığını verecek ,2 direk 1 hız kontrol 1 zelio yada logo,1 basınç transmitterei kullanarak basınç kompanzasyonu yapabilirsin.
 
merhabalar...
ben uygulamayı delta F serisi invertör ile yaptım ,2 pompa 2 sürücü ,hatta bir adet 4-20 mA transmiter bağladım çok güzel çalışıyor...en iyisi de böyle olur diye düşünüyorum...plc ye hiç gerek yok
 
öncelikle merhaba
merak etigim konu şu devrede bir plc veya akılı role olmasa inverter arızalandıktan sonra sistemi neye göre çalıştıracaksınız . Nereye verecek bu basınç bilgisini direk şebekeden kontaktör veya soft startla devreye girecek
seçiçi startı 0-1-2 koyarsın 1 de auto olur 2 de manuel olur manuel olarak çalıştırısın ama devreden çıkartamasın birini başına dikmen gerek hele bir de pompaların 16 barlık sa tesisatı bile belki de patlatırsın bence en azından bir akılı role veya logo kulanmak gerek .
 
Çalıştığım işletmede de 3 motor hidrofora su basıyor.İşletme çalışıyorken motorlar ortalama 3 barda ve tam hızda çalışıyor.Motorun 1 tanesi inverterle sürülmüş.Motorlar 4 bara gelince otomatik duruyor.Fakat işletme çalıştığında motorlar 4 bara gelemediği için 2.5 ile 3.5 bar arasında sürekli çalışıyor.Bende madem bu motorlar hiç durmuyor, 3 barda sürücülü motoru PID ile sabitliyeyim en azından hızdan tasarruf sağlarız diye düşündüm.Bu işlemi yaparken motorun durmasını istemiyorum dur kalk olayından mümkün olduğunca kaçmak istiyorum o yüzden 3 barı geçerse küçük bir frekansta çalışmasını istiyorum.Belki sabit frekansta tutmadan motor yavaşlarken basınç hemen düşer motor durmadan hızlanmaya geçer bunuda düşünerek dur kalk olmadan bu işlemi yapabilirim diye düşündüm.Sizce bu uygulama işe yarar mı?Ya da daha iyi bir seçenek var mı?
 
Hidrofor sistemini basınç kontrol ve 5 inverter ile yaptım(plc ve inverterler delta----rs 485 ile haberleşiyor) panel easy view panelden istedigin basınç degerini ve motorların hangi sıra ile girmesini seçebiliyorsun. Motorların devir sayısı ve adedi basınca göre ayarlıyor,sistemde çok sık devreye girip çıkmıyor.Bunu kuralı 4 ay gibi oldu hiç bir şikayet gelmedi.Orada daha önce yıldız-uçgenle yapılmış ptostatla devreye girmesi ayarlanan bir sistem vardı,pompa bozulmalarından ,motor yanmalarından,kontaktör bozulmalarından bıkmışlardı.Sistemin programını iyi yazarsan hiç bir sorun olmaz.Ve ayrıca 2.motor devreye girerken dalgalanma yapma olayı olmaz her pompanın önünde çekvalf vardır.
Merhaba ben de bu tarzda bir sistem geliştirmeyi düşünüyorum. Bana yapılış mantığı hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Selam arkadaslar abb acs 550 serİsİ tek bİr İnverter İle bu uygulamayi 10 pompaya kadar yapabİlİrsİnİz . abb nin İÇerİsİnde pfc makro dedİgİmİz bİr yazilim mevcuttur. abb hakkında sorularınız olursa cevaplayabilirim.
bu inverter ile pompa çıkışına bi basınç sensörü koysak sürücü basınç düşünce devreye girse yükselince devreden çıksa nasıl ayarlayabiliriz
 
Arkadaşlar cascade çalışma ile ilgili dokümanları inceleye bilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • FC-202 CASCADE CONTROL TÜRKÇE.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
  • KURU ÇALIŞMA.pdf
    325 KB · Görüntüleme: 5
  • MASTER - FLOW UYGULAMASI.pdf
    291.5 KB · Görüntüleme: 5
  • UYKU MODU.pdf
    181.2 KB · Görüntüleme: 5

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst