invertörlü hidrofor sistemi

slm arkadaşlar buna benzer sistemler çalıştığım işletmede kullanılıyor.bizde aynı firmanın iki farklı modeli var.
ilk aldığımız sistemde : 3 pompa için 1 adet inverter her pompa için kontaktör 1 adet softstarter ve otomasyon kontrolü için 1 adet plc kullanılmış.sistem plc tarafından kontrol ediliyor sistemde 1 adette 4-20 ma çıkışlı basınç sensörü var.sistem sürekli basıncı kontrol ediyor.ihtiyaca göre pompaları sırayla softstarter üzerinden devreye alıp kontaktöre atıyor.son kalan motorda basınca göre inverter üzerinden frekans kontorllu olarak motoru çalıştırarak basıncı set edilen değerde tutuyor.ayrıca plc programına eşit yaşlanma için program yazılmış motor çalışma saatlerini plc sürekli takip edip en az çalışan motoru sistemde daha fazla çalıştırıyor.ayrıca inverterde sorun olursa softstarteden devreye alıp direk şebekeye atıyor.ve sistemin komple devre dışı kalmasını önlüyor.
2. aldığımız grupta buna benzer: ondada 4 pompa kullanılmış plc kontrollü eşit yaşlanmalı ama buna softstarter koymamışlar inverterde sorun olursa sistem komple yatıyor.(birdefa arıza yaptı yenisi gelene kadar sistem 3 gün kapalı kaldı)buda inverter üzerinden motorları sırayla devreye alıp kontaktöre atıyor ve bir sonrakini devreye alıyor.set edilen değere yaklaşınca en son devreye aldığı motoru inverter üzerinden sürerek istenilen basınç değerinde tutuyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba arkadaşlar
sistemi bir plc ve bir sürücü ile kurmaya başladım.şu anda programın ana hatlarını yazıyorum.ama bir hayli zamanımı alacak gibi görünüyor.ama iyi bir tecrübe olacak.
saygılarımla.
 
plc bence gerek yok sürücüler bu işi tek başınada yapabılırsın bosuna zaman kaybetme
 
belki yapılabilir ama yeterli örnek yok sadece iki motorun güç devresi verilmiş oda nasıl dizayn edilir anlayamadım
saygılarımla
 
ben bu sıstemı yaptım DANFOSS frekans konvertörleri ile sadece 1 tane sürücü alman gerekiyor ve cascade yapman gerekiyor.Başka herhangi bir şeye ihtiyacın yok.Danfossların bir özelliğide pompada kesici özelliği var.daha geniş bilgi istiyorsan bana ulaş [email protected] yada www.dantek.com
 
Hidrofor sistemini basınç kontrol ve 5 inverter ile yaptım(plc ve inverterler delta----rs 485 ile haberleşiyor) panel easy view panelden istedigin basınç degerini ve motorların hangi sıra ile girmesini seçebiliyorsun. Motorların devir sayısı ve adedi basınca göre ayarlıyor,sistemde çok sık devreye girip çıkmıyor.Bunu kuralı 4 ay gibi oldu hiç bir şikayet gelmedi.Orada daha önce yıldız-uçgenle yapılmış ptostatla devreye girmesi ayarlanan bir sistem vardı,pompa bozulmalarından ,motor yanmalarından,kontaktör bozulmalarından bıkmışlardı.Sistemin programını iyi yazarsan hiç bir sorun olmaz.Ve ayrıca 2.motor devreye girerken dalgalanma yapma olayı olmaz her pompanın önünde çekvalf vardır.
 
control teknıgın boyle bır paket programı var
kolay gelsın
 
Selam arkadaslar abb acs 550 serİsİ tek bİr İnverter İle bu uygulamayi 10 pompaya kadar yapabİlİrsİnİz . abb nin İÇerİsİnde pfc makro dedİgİmİz bİr yazilim mevcuttur. abb hakkında sorularınız olursa cevaplayabilirim.
 
Arkadaşım Cihaz bu işi tek başına yapamaz cihaz sadece pompa ve fan uygulaması için uyumlu hale getirilebilir sen en iyisi bir de delta plc ilave et sisteme hız ayarını 485 protekolü ile gönder sürücüye delta kendi içinde çok rahat haberleşir plc maliyetin SS serisi alınca sadece 120 YTL civarı Pc de kafa yorma boşyere kolay gelsin yardım istersen [email protected] mail at yardımcı olmaya çalışırım.
 
seviye ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.işletmemizde bulunan birbirine paralel 3 pompalık hidrofor sistemim yıldız-üçgen çalışıyordu.ben bunları basınç bilgisi alarak invertör kontrollü yapmak istiyorum.fakat kuracağım sistemin bir sürücü ve iki soft starerle mi yoksa bir sürücü ve kontaktörlerlemi daha iyi çalışacağına karar veremiyorum.bu konuda çalışma yapmış arkadaşlar fikir belirtebilirlerse sevinirim.

Merhabalar;

PLC ye gerek olmadan ABB nin ACS 550 modelinde standart olarak bulunan PFC Makro ( Pompa-Fan Makro ) sayesinde 4 pompaya kadar tekbir sürücü ile yol verebiliyorsun. Yardımcı yolvermeleride yıldız-üçgen , soft starter v.s yapabilirsin.
Bununla ilgili ayrıntılı bilgi isterseniz verebilirim. Çoklu pompa gruplarına tek drive ile surme veya her pompaya bir drive ile surme projelerinde bizzat bulundum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst