Intouch Modbus Haberleşmesi

nbasarici

Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,
Kullandığımız enerji analizörlerini Intouch Scada ile modbus üzerinden haberleştirmek istiyorum. Analizörler bir per. numarası ile RS485 / TCPIP dönüştürücü üzerinden ethernete çıkıyor. Intouch'ta haberleşme ayarlarını nasıl yapmalıyım. Scada mevcutta RS232 üzerinden Sıemens TI 505 ile haberleşiyor. Aynı anda ethernet üzerinden modbus ile haberleşmem gerekiyor.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
I/o Server varmı elinde arkadaşım
 
I/O server cd'si mevcut. Modbus protokolünü kurdum. Ayarlarını biraz kurcaladım ve sadece com port ile ilgili ayarları buldum. Fakat analizör modbus değerlerimiz TCP/IP ile ethernetten geliyor. Ethernet ile de sanırım Intouch ta DDE değilde suitelink üzerinden haberleşiliyor. Bundan sonrasını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Herbir analizör ayrı bir PLC gibimi tanıtılacak? Peripheral numaralarını nereye işleyeceğim vs.vs. aklımda birçok soru işareti var.
 
bunun icin özel ethernet kartına ihtiyacın olmazmı
 
Sanmıyorum çünkü cihazlar standart network hattımıza çıkıyor. Suite link'te standart ethernet protokolünde. Analizörler Circutor marka. Modbus kodlarını nasıl Intouch taglarına bağlayacağım. I/O tipi ne seçilecek gibi sorunlarım var.
 
Internette modbus haberlesmelerde kullanılan ve bu modbuz haberlesmesını test eden programlar var.Ora yazan adreslerı yazarsan olur sanıyorum.Bende ge fanuc ıle woodward plc yı modbusdan haberlestırmısdım ve bu modbusı tcp/ıp ye cevıren donusturusu kullandım ve en son ıp adresının sonusa 192.168.107.2@1 yazmısdım.
Ve adrslerıde bu programdan yazdıgım sekılde gırmısdım.Amam scadaya bunları ayrı ayrı plc ımıs gıbı tanıtmalısınız ıp adrslerı farklı cunkı.Benım aklıma gelen bu ınsallah ısınıze yarar
 
O Cihazlarda ÇalİŞtİĞİm Şİrkette Var Rs 485 Le HaberleŞİp Pc Yaninda Rs232 DÖnuŞÜyor Ve Burdan HaberleŞen BİrkaÇtane Cİrculator Var Kolay Gelsİnn
 
Bir arkadışımın konu üzerine yorumu;
Bu Modbus denen protokol'de bir register haritası vardır. Her cihazın manuelinde hangi adresde hangi değerin monitör edildiği yazar. Sizde bu adresi Intouch modbus I/O server a girmeniz girekiyor.
Buradan da anlaşılacağı gibi Intouch Modbus I/O server kurmanız gerekiyor bu program device integration CD 'si içerisinde olması lazım ordan kuracaksınız ayarlarını yapacaksınız.
Daha sonra Intouch üzerinde ayarlar yapmak gerekiyor. Intouch içerisinde bir Modbus topic yada buna benzer bişi vardı bunu tanımlamak lazım
Bir değeri ekranlamak istediğinizde bu Topic i yazıp Item kısmına 40001 gibi register adres değerleri yazmak gerekir genelde bütün modbus cihazlarında 40001 adresi ençok kullanılan değeri işaret eder.
Loadcell Amplifier de kilogram bilgisi Enerji analizöründe gerilim bilgisi bu adrestedir bundan sonraki 40002 40003 gibi adreslerde de diğer bilgiler bulunur.
 
InTouch Modicon MODBUS Ethernet (8.1.0) I/O Server'ını kullanmanız gerekli gibi (denemedim)
ilgili dosyayı bulun kurduğunuzda pdf kurulum notları size yardımcı olur
unutmayalım ki kullandığımız InTouch versiyonu Windows işletim sistemi ve I/O server versiyonlarının tam uyumlu olması lazım
 
kep server hakkında bana bilgi verebilir misiniz. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst