Intouch Modbus Haberleşmesi

selam dostum ben cihazla Scada arasında nasıl haberleşildiğini bilmiyorum fakat analizörü plc ye alıp scadada gösterebilirsin.modbusla haberleşmeyide plc nin kitapçığından alarak yapabilirsin.ekte plc ile driver modbus haberleşmesini gösteren yaptığımız bir programı örnek resmini koydum
 

Ekli dosyalar

  • drv.JPG
    drv.JPG
    37.7 KB · Görüntüleme: 55
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Intouch I/O protokollerini kullanarak direk haberleşmediniz ise, yukarıda arkadaşların da bahsettiği Kepserver ile daha basit bir şekilde halledebilirsiniz. Tani analizörlerinizin modbuus protokolünü bilmeniz gerekir. Modbus RTU, Modbus ethernet vb. gibi.
Intouch ile kepserver haberleşmesi ile ilgili olarakta ekteki linkte bulunan "Wonderware Intouch Connectivity" manuelinde her türlü detayı bulabilirsin.
http://www.kepware.com/KEP_KB/default.asp?ToDo=view&questId=43&catId=58
İyi çalışmalar
 
konu tarihi biraz eski ancak bu topiğe bakanlar için yazıyorum
ben haberlemeleri yaptım adımlar şöyle

1- gateway cihazınızı konfigüre edin
Gateway cihazınızın rs 485 tarafı ve ethernet tarafı ayarlarını oğru konfigüre edin ve ona bir ip adresi atayın. (RS485 tarafında nod adresleri baud rate vs ayarlarıı doğru yapın) gateway cihazını Modbus RTU slave (haberleşme modbus protokolü ile yapılacaksa) olarak ayarlayıp cihazın konfigrasyon programından haberleşip haberleşmediğini kontrol edin

2- RS 485 tarafındaki en son noktaya sonlandırma direcini mutlaka koyun (120 ohm)

3- Intouch cd sinden Modbus DA server ve Common compeneti kurun

4- Intouch system management consol yazılımını açın ve burada DA Servers bölümünde local'in altında modbus da serveri görmeniz lazım. .onu gördükten sonra configuratıon bölümünde önce modbus bridge ekleyip ip adresi verin daha sonra eklemş olduğunuz tcp port nesnesine plc5 nesnesi ekleyin. son eklenen plc5 nesnesinde items sekmesinde bir topik ismi verip konfigrasyonu kaydedin. Verniş olduğunuz topik ismi o cihazın intouch tarafından erişilecek olan topik adıdır. Save ettikten sonra Da serveri aktif edip çıkın

5- Intouch Windowmaker yazılımını açıp acess names bölümüne bu topiği ekleyin. Application name DASMBTCP olmalıdır.

6- Windowmaker da tagname dictionary bölümünü açın ve new tag deyip olşturacağınız tagı oluşturun. acces name'i yeni yaptığınız name olmalıdır. Tag type da tipe göre değişir. ölçüm değerleri için i/o integer olmalıdır.

7- daha sonra oluşturduğunuz bu tagları direk olarak kullanabilirsiniz.
 
bildiğim kadarı ile ilk önce elinizdeki circulator lerin modbus ayarlarını yapmanız gerekir.bunlara istasyon adresleri vermeniz gerekir.sonra yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi circulatorlerin modbus adreslerini çıkarmanız gerekir.yani circulator un gerilim bilgisi 40001 de ise örnek kepware de modbus adressleri sanırım 300000 den başlıyor 300000+40001=340001 adres kepware de circulatorun gerilim bilgisi adresi olur.tagları tanımlarken istasyon numarası ve sonrasın da modbus adreslerini girmeniz gerekir.haberleşme ayarlarınıda yaptığınızda problem olmaması gerekir.sadece cihazların ve scada veya opc server manuallerini iyi okumak lazım buda biraz zaman alıyor.modbus haberleşmeyi test etmek için "FieldTalk MODBUS Visual Basic.NET-020709" programını kullanabilirsiniz.umarım yardımcı olmuştur.başarılı çalışmalar.
 
arkadaşlar in touch la çalışan bir makinamız var bu makina uzun zaman kullanılmadı kullanmak isteğimiz zamanda pc de hard diskin çalışmadığı saptandı birşekilde hard diskteki bilgiler alındı ve yeni bir pcye yüklendi (anakart aynı anakart) makinananın parametrelerine hiç bir şekilde ulaşılamıyor ve makina çalışmıyor ayrıca güvenlik şifreleri unutulmuş bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst