interrupt kullanımı

solkirans

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Birçok yerde okuduğum halde interrupt kullanımını hala anlayabilmiş değilim. Mantığını kavradım kullanılan kodları da az çok öğrendim, ama hangi kodun neye yaradığını öğrenemedim, mesela elimde bir kod örneğinde INTCON 0x20 ye eşitlenmiş, INTCON 8 bitlik değil midir? neden 10. biti 1 diğer bitleri 0 olan bir sayıya eşitlenmiş? Sizlerden ricam, hem benim, hem de benim gibi interruptı yeni öğrenmeye çalışanlar için basit bir kod örneği oluşturmanız. Örneğin şöyle birşey olabilir, bizim programımız 50 ms delay ile PORTD nin değerini 255 e kadar 1 er 1 er arttırsın, biz PORTB.F0 a bağlı bir butona basalım, ve bastığımız her 100 ms için PORTC nin değerini 1 arttırsın. Mesela program sayarken butona 1 saniye boyunca bastık program PORTC yi 10 yapıp saymaya kaldığı yerden devam etsin. Bu programı MikroC de yazabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Böyle bir program, mantığı kavramak için yeteri kadar basit ve işlevsel diye düşünüyorum. Teşekkürler.
 
0x20 kaç bitlik sayıdır sizce? 20h dan farkı nedir?

Önce temel kavramları öğrenmezseniz ileride böyle sıkıntı çekersiniz. 0x20 ile 20h veya 0b_00100000 veya 32 hepsi aynı sayılardır. CCS C derleyicisini kullanın. INTCON'larla ne işiniz var? Donanıma bu kadar müdahele ettikten sonra assembly ile yazın kodunuzu.
 
pardon :D ben bir an 2 yazan rakamı 8 bit 0 yazan rakamı 8 bit toplamı 16 bit gibi düşündüm, mesajın saatinden bellidir zaten uykuluydum, evet şimdi daha iyi oturdu. CCS C ile yazsam çok daha büyük işlerde problem çıkartır mı? Çünkü 5 6 ay içinde 7 8000 satırlık kodlara başlamak zorundayım, ccs c ile donanıma müdahele etmeden yaptığımda yavaşlık ya da stabil olmama gibi durumlar olur mu?
 
CCS esnektir. MicroC den ne yapabiliyorsan aynısını yaparsın. Çok daha fazlasını sunar. Donanıma yönelik işlemleri kendisi halleder. Performans açısından olumsuz bir durum yoktur. Sadece kesmelere gidip dönerken sakladığı register alanları biraz fazla. Ama bu sizin hata yapma ihtimalinizi çok azaltır.

MicroC yi denedim. Çok ilgimi çekmedi.

Güvenilir kod yazmak istiyorsan HiTec C yi kullanmanı tavsiye ederim. Son şekli nasıldır bilmiyorum ama bir zamanlar kullanıcı arayüzü yoktu, hazır fonksiyonları yoktu. Sonradan IDE çıkartılmış ve ayrıca MPLAB içerisinden de kullanılabiliyor.

Ben CCS yi tercih ediyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst