Internet Üzerinden 24 On/Off Çıkış

Güzel bir çalışma olmuş
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar
24 adet çıkış ve 1 adet ds18b20 sıcaklık sensörü içeren devreye ait ares şemasını siteye yüklüyorum devrede mikrodenetleyici olarak atmega32 ethernet modülü,4 adet uln2003 16MHz kristal 2 adet 22pf kondansatör,10K direnç ve 24 adet tek kontak röle 7805 kullanılmıştır.Devre IP tabanlı çalışır.dahili web server vardır.Cihaza ait IP adresini yazınca parola ekranı gelir parola girilince kontrol ekranına geçilir.Parola değiştirilebilir.Cihaz IP ve port değiştirilebilir. kontaklara 8 harften oluşan istediğiniz ismi verebilirsiniz.Yapmak isteyenler için
ethernet modülünü Ethernet Mini Board adresinden alabilirsiniz.Güvenilir yerdir ben bir çok defa aldım.toplu alınca gümrüğe takılıyor.Diğer parçalar ülkemizde mevcut
cihaza ait ekran görüntüleri
Ekli dosyayı görüntüle 28335Ekli dosyayı görüntüle 28336Ekli dosyayı görüntüle 28337Ekli dosyayı görüntüle 28338


Kodu ben yazarım diyenlere kolay gelsin yok ben yazamam diyenlere yüklü atmega32 yollayacağım.Herkese kolay gelsin
Tolga Kardeş merhaba;
Ben istediğim kadar çıkış web server üzerinden aktif pasif yapabiliyorum. Benim tek isteğim web üzerindeki saat tarih bilgisini Pic içerisine nasıl alabilirim?
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum...

Saygılarımla...
 
Statik ip olmadan nasıl çalışıyor gerçekten anlamak zor. Siz modeminize reset attiktan sonra aynı ip adresini girip baglanmayi basarabildiniz mi?
 
Mustafa statik ipye gerek anladığım kadarıyla direk ethernet kablosu ile bağlamışlar
 
Statik ip olmadan nasıl çalışıyor gerçekten anlamak zor. Siz modeminize reset attiktan sonra aynı ip adresini girip baglanmayi basarabildiniz mi?
Kendi ürettigim cihazda şöyle çözdüm bu problemi.Cihaz ilk calıstırıldıgı anda client moda geciyor ve servere baglanıyor.server kısmında bir adet php de yazılmıs program var.kendisine baglanan cihazın id nosunu kontrol ediyor.eger gecerli bir id gelmisse bu baglanan cihazın ip sini sql e kaydediyor.uzaktan baglanmak isteyen kisi sql kayıtlarının tutuldugu serverın baska bir php sayfana baglandıgında cihaz id sini ve sifresini giriyor.sql, id ve isfreyi kontrol ediyor.eger gecerli bir bilgi gelmisse daha önce sql e kaydedilmis ip adresine cihazı yönlendiriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst