Inform on-line USP ye bağlı ses sisteminde dip ses sorunu

nacres

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba,
Okulumuzdaki bilgisayarların tümü Inform On-line USP ye bağlı. bilgisayarımızın birinde zil programı çalışıyor yani ses sistemine giriş yapılıyor. Fakat rahatsız edici bir dip ses var. Normal bir prizden elektrik aldığımızda dip ses gidiyor. dip sesi yok etmek için bir önerisi olan var mı? şimdiden teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım hem Anfi' nin hemde anfiye bağlı olan PC' nin topraklamasına dikkat ediniz ve hatta her iki cihazın gövdelerini bir kablo ile bir birlerine bağlayın. benzeri bir problam benim başıma Kanal D nin canlı yayın aracında başıma gelmişti.
 
UPS besleme fişini,pirize ters takarak (faz-nötr yer değiştirerek) denedinizmi ?
 
1 - upsi aldığın firmadan temin edebileceğin RFI fitre ile çezme ihitmalin var.
2 - topraklaman mutlaka iyi seviyede olmalı < 3 VAC
3 - şayet yine çözemessen izolasyon trafosu kullanman gerekebilir.
 
1. Arkadaşlar şunu unutmamak gerekir ki RFI flitreler adından da anlaşılacağı gibi Radyo Frekansları seviyelerindeki gürültülerinin UPS' in girişinden ve çıkışından yüke gitmesine engel olmak için kullanılır. Fakat arkadaşımızın sorunu kulağın duyguğu seslerdir. yani RFI flitreler burada hiç bir işe yaramaz.

2. Topraklamanız ne kadar iyi durumda olursa olsun UPS toprağı ile yük toprağının KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE AYNI OLMAMALIDIR Eğer aynı topraklama kullanılacaksa Hem UPS in Hemde yükün toprak bağlantıları mutlaka Topraklama levhasına direkt olarak kaynak yapılarak irtibatlandırılmalıdır.

3. İzolasyon trafosu bir nebze de olsa sonuç getirebilir

Daha önceden de söylediğim gibi hem kullanılan anfinin, hem de PC' nin gövdelerinin bir birine dışardan ayrı bir kablo ile bağlanmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu işlem tecrübeyle sabit olmuştur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst