Inform compact 3000va anakart patlaması kronik arıza

iyi akşamlar

mümkünse ölçüm yaparken kısa devre göstermeyip şühhelendigin malzeme varsa söküp ölç
kart üstünde ölçüm seni yanılta bilir
mosfetleri gayt ucunuda şaşeye karşı yada diger ayaklarına karşı ölç kartı malzemeyi degil kısa devre kısa gösterdiginde hemen probu cekme biraz bekle devam kondansatörler den yanılta bilir.
ürün baya saglam yanmış işin ilginci böyle bir üründe termal macun sürülmemesi ilginç
resimde kırmızı işaretlileride değiştir sarıları ölç istersen
 

Ekli dosyalar

  • kontrolkalemi.jpg
    kontrolkalemi.jpg
    804.2 KB · Görüntüleme: 17
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ustam genellikle sökerek ölçüyorum evin içinde alev aldı o an evde olmasam yangın çıkabilirdi vallahi. kırmızı ile işeradetlediğin dirençler ohm olarak 1,50 veriyor yalnız üstleri kızarmış arıza vermeden öncede kızarmıştı renklerini okuyamıyorum ve diğer arkadaşın üç tane ups in de de aynı dirençler kızarmış şekilde okunamıyor. ama 1,50 ohm luk dirençlerle değiştirmeyi düşünüyorum ama biraz şansa olacak inşallah bi sıkıntı yaratmaz. sarıyla işaretlediklerininde bi kısmını kontrol ettim sökerek yerinden çalışanları taktım diğerlerini de kontrol edeceğim bazılarınıda dediğin gibi değiştireceğim bu kontrol sanırım bi kaç gün sürecek böyle olması iyi karantina günlerimizi en azından evde sıkılmadan geçirmiş oluyorum. ustam bu arada benim tahminimce bu cihazda ısı sorunu var yani ısınarak transistörler patlıyo gibi geliyo bana diğer üç cihazda aynı şekilde yanmış durumda onda arkadaşlar uğraşmadı çöp diyip kenara attı ama ben sorunu çözmek için uğraşıyorum bakalım tekrardan çalıştırabilecekmiyim malesef inform compact 3000va cihazların hepsi bu şekilde yanıyor elinde olan arkadaş varsa dikkat etsin Allah korusun evde yangın çıkar belki burda tartışmamız ve çözüm aramamızda aynı arızayı yaşamış arkadaşlara biraz yardımcı olur
 
bugün arkadaşımla görüşerek hurdaya attığı anakartı bana verdi kendisine teşekkür ederim. Aynı arızayı vermiş buda benimkinin ters yönünde mosfet ler patlayarak yanmış
20200415_140755.jpg

20200415_140746.jpg
20200415_140731.jpg
 
iyi günler
sanki bu kart daha az hasar görmüş :) bunumu toplasan ölçüp :)
termal sürülmemiş :) bilerek mi böyle yaptılar acaba patlasın diye :)
 
iyi günler
sanki bu kart daha az hasar görmüş :) bunumu toplasan ölçüp :)
termal sürülmemiş :) bilerek mi böyle yaptılar acaba patlasın diye :)
ikisinide tamire hazır ediyorum hangisi daha az sorunluysa onu tamir edicem ama dediğin gibi bu daha az yanmış :) inform gibi bi firma bu hatayı nasıl yapar bilmiyorum 4tane mofsete bi alüminyum soğutma ve macunda yok cihazda fan dahi yok suğutma için
 
iyi günler
inform servis arkadaşlarına özellikle soracagım bu konuyu biz onların ürünlerini kullanıyoruz.
 
bencede incelenmesi gerekn bi durum normalde inform un bu ürünü geri çekmesi gerekirdi.

evet arkadaşlar mutlu sona ulaştık nihayet
Değişilen parçalar
- 8 adet mofset transistör
- 9 adet 11ohm direnç
1adet 647 transistör

bunun yanında bir çok parçayıda devreden sökerek yada devre üzerinde kontrol ettim. cihazın şarj alma elektriği kesinde yüke binme konusunda bi problemi yok bütün testlerini yaptım. Yardımcı olan ustamız
waswi16 kardeşimede çok tşk ederim. Yalnız ürünü bu şekilde çalıştırmayacağım transistörlerin çok ısınmasından dolayı oraya bir fan ve termal macun ilavesi yapmayı düşünüyorum.
20200415_215533.jpg
20200415_215718.jpg
 
iyi akşamalar
termal bence kesin sürmelisin çok fark olur (cihaz bende olsaydı termal kamera ile bakardık ne kadar ısı oluşması var kartta nerelerde diye )
Fan konusunda ups devrede iken mi çalışacak yoksa sürekli mi ?
Biz 80-100-120kva kullandıklarımız sürekli fan devrede daha önce bakmıştım :)
 
evet malesef termal kameram yok :) fanı sürekli koymayı düşünüyorum çünkü cihazın yanması normal elektirikteyken oldu. Yani cihaz yanarken Şebeke gücü çekiyodu. 10kv lık bende de iş yerinde var bitane daha onda da sürekli fanlar çalışıyor haklısın. Yalnız bu cihazı evde kullanmayı düşünmüyorum artık gözüm korktu bikere. Ha bide yine uniform mevcut kullandığım cihazın akülerini almak için söktüm cihaz 1,5 kva yalnız bu cihaz fanlı onun da transistörlerin soğutmasının sol köşesinin karardığını gördüm valla benim gözüm bu markadan korkmaya başladı.
 
iyi akşamlar
fanı dediginiz gibi aynı sistem yapın sürekli çalışşın
1,5kva termal yok ise kesin sürün tümüne
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst