Immergas Kombi E43 hatası

A.celikk

Üye
Katılım
9 Eyl 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
32
Iyi akşamlar immergas victrix kombi E43 hatası veriyor hata koduna baktığımda alev hatası olarak gözüküyor. Atesleme elektrodu ve iyonizasyon elektrodu temizledi sorun gitmedi. Sorun neden kaynaklı olabilir. Ayriyeten genlesme tanki membran delinmiş su dolmuş hatanın bundan kaynaklı olabilir mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Iyi akşamlar immergas victrix kombi E43 hatası veriyor hata koduna baktığımda alev hatası olarak gözüküyor. Atesleme elektrodu ve iyonizasyon elektrodu temizledi sorun gitmedi. Sorun neden kaynaklı olabilir. Ayriyeten genlesme tanki membran delinmiş su dolmuş hatanın bundan kaynaklı olabilir mi?

İyi geceler .
Tamirci değilim ( kullanıcıyım kombim başka marka )

https://www.kombilans.com/immergas-kombi-ariza-kodlari

https://immergas.com.tr/sikca-sorulan-sorular

Immergas Cihazlarında 43 Uyarısı Nedir ve Nasıl Çözülür?

"Alev sinyal kaybı nedeniyle kilit" uyarısıdır. Nedeni sürekli "alev sinyal kaybı" (38) nedeniyle oluşan arızadır.
Resetleme yapınız.
Tekrarlaması durumunda 444 88 22' yi arayınız.
Bu uyarı aşağıdaki cihazlar için geçerlidir:
ALPHA ECO 28, EOLO STAR 24 5 E, MINI EOLO STAR 24 3 E, VICTRIX 24 TT 1 E, VICTRIX TERA 24 1 E, VICTRIX MAIOR 28 TT 1 ERP, VICTRIX MAIOR 35 TT 1 ERP, VICTRIX EXA 28 1 ERP, VICTRIX EXA 32 1 ERP

Immergas Cihazlarında 38 Uyarısı Nedir ve Nasıl Çözülür?
"Alev sinyali kaybı" uyarısıdır.
Nedeni alev oluşmamasından kaynaklanır.
Resetleme yapınız.
Tekrarlaması durumunda 444 88 22' yi arayınız.
Bu uyarı aşağıdaki cihazlar için geçerlidir:
VICTRIX TERA 24 1 E, VICTRIX SUPERIOR 32 X 2 ERP, VICTRIX SUPERIOR 32 2 ERP, VICTRIX MAIOR 28 TT 1 ERP, VICTRIX MAIOR 35 TT 1 ERP, VICTRIX EXA 28 1 ERP, VICTRIX EXA 32 1 ERP, HERCULES CONDENSING

Bacaya bakmanız .
Resetleme .

Çözüm yoksa kart arızası olabilir , yeniden proğramlanma veya diğer ?


 
Son düzenleme:
Öncelikle bu konunun uzmanı değilim ve mesleğim de kombi arızaları değil. Ben de sizler gibi kullanıcıyım. Lafı uzatmadan bu hata kodunun çıkma zamanına geleyim. Bakımlarını yaptırdık kombinin yaz ayında ve bakımdan tam 1 hafta sonra kart bu hatayı vermeye başladı. Kışın genelde soğuk havalarda ve geceleri 1 saatte bir veya 30 dakikada bir sürekli kombi reset atıyordu kendine. Gece uykudan uyanıp sürekli kombi resetliyorduk. Duşa giriyorsunuz duşta sıcak su gidiyor buz gibi su bornozu giy balkona çık reset at duşa geri gir. Resmen çile çektirdi İmmergas bize. Servis çağırdık eve baktı. Önce Bakım yaptı çalışmazsa tekrar gelirim dedi, bakım yaptı yine hata devam etti. Anakart değişecek dedi. Anakart değiştirdi yine hata devam etti. Değiştirmeden önce anakartı bu aşamaları yaptık artık deneme yanılma yöntemi gibi parça parça gideceklerdi. E tabi bu da kullanıcı açısında baya bir maliyet. Anakart değiştirdikten sonra olmayınca gaz valfi değişimi yapıldı. Gaz valfi değişince sorun ortadan kalktı. Bizim başımıza geldi ve bu arıza İmmergas'ın kronik arızalarındanmış. %80 kısmı bu arızayı yaşıyormuş. Arızamız böyle giderildi bizim. Umarım bu hatayı alan kişilerde bu yazıyı okuduktan sonra işine yarar, iyi günler dilerim herkese.
 
Öncelikle bu konunun uzmanı değilim ve mesleğim de kombi arızaları değil. Ben de sizler gibi kullanıcıyım. Lafı uzatmadan bu hata kodunun çıkma zamanına geleyim. Bakımlarını yaptırdık kombinin yaz ayında ve bakımdan tam 1 hafta sonra kart bu hatayı vermeye başladı. Kışın genelde soğuk havalarda ve geceleri 1 saatte bir veya 30 dakikada bir sürekli kombi reset atıyordu kendine. Gece uykudan uyanıp sürekli kombi resetliyorduk. Duşa giriyorsunuz duşta sıcak su gidiyor buz gibi su bornozu giy balkona çık reset at duşa geri gir. Resmen çile çektirdi İmmergas bize. Servis çağırdık eve baktı. Önce bakım yaptı çalışmazsa tekrar gelirim dedi, bakım yaptı yine hata devam etti. Anakart değişecek dedi. Anakart değiştirdi yine hata devam etti. Değiştirmeden önce anakartı bu aşamaları yaptık artık deneme yanılma yöntemi gibi parça parça gideceklerdi. E tabi bu da kullanıcı açısında baya bir maliyet. Anakart değiştirdikten sonra olmayınca gaz valfi değişimi yapıldı. Gaz valfi değişince sorun ortadan kalktı. Bizim başımıza geldi ve bu arıza İmmergas'ın kronik arızalarındanmış. %80 kısmı bu arızayı yaşıyormuş. Arızamız böyle giderildi bizim. Umarım bu hatayı alan kişilerde bu yazıyı okuduktan sonra işine yarar, iyi günler dilerim herkese.

Geçmiş olsun .

https://www.sikayetvar.com/immergas/immergas-kombi-e43-arizasi

E43 Arıza Kodu → Alev sinyali kaybını engelleme.

Çözüm → Bu durumda alev sinyalinin kaybına engel olunuyordur.
Cihaz bu işlevi kendi sağlar. Bu arıza durumunda “RESET” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutun.
Resetleme sonrasında arıza durumu hala devam etmekte ise bu durumda İmmergas Servisi’ni arayarak yardım alabilirsiniz.

İyonizasyon elektrodunda, anakartta veya gaz valfinde arıza olabilmektedir. E43 Arıza Kodu Alev sinyali kaybını engelleme.

Kolay gelsin .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst