ilginç bir makale

gamergirl

Üye
Katılım
21 Eyl 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
46
Ev hayvanı ile çocuğunuzun gelişimine yardım edin

İster ait olduğu yerde ya da Anne veya Baba üstünde atçılık, mööleme veya havlama olsun, hayvan oyunları ile oynamak, çocuklar için her zaman harika bir meşgale olmuştur. Altı aylık olduktan sonra bebekler, kuş, köpek ve kedi gibi kendilerinden farklı olan, sıradan hayvanları tanımaya başlar. Bu hayvanlar onları büyüler, bu yüzden bazen ilk kelimeleri “köpek” olabilir. Kendileri ile bu dört bacaklı veya uçan yaratıklar arasındaki farkların ayırdına varmak, çocuk gelişimi için önemli bir aşamadır.

Hayvanları (ve onların seslerini) bariz kopyalamanın yanısıra, bir ev hayvanı edinmek de çocuğunuzun fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunabilir.

Fiziksel
İster birlikte koşsunlar ister top fırlatma oyunu oynasınlar bir çocuk köpek ile oynadığında, kanepeden aşağı inerler ve uzuvlarını hareket ettirerek sokağa çıkarlar. Bir kedi veya köpeği temizlemek, ya da su kaplarını doldurmak gibi küçük fiziksel eylemler bile, çocuğunuzun motor becerilerini geliştirir. Türkiye’de çoğu köpek bekçi köpeği olarak kullanıldığı halde, ailedeki çocuğu da zinde tutarlar. Elbette ailelerin çocuklarına göz kulak olması ve tüylü oyun arkadaşının çocuk dostu olduğundan emin olmaları gerekmektedir.

Sosyal
Güzel görünümlü bir köpeğin komşulardan övgü alması gibi, aynı şey çocuğun dünyasında da geçerlidir. Çocuklar yeni oyun başlatmada çok utangaç olduklarından, çocuğa eğlenceli dakikalar sunan oyuncu bir köpek, harika bir arkadaşlık köprüsü kurabilir. Hayvanların sadece utangaç çocuklara değil aynı zamanda özürlü çocuklara ve öğrenme güçlüğü olanlara da nasıl yardım edebildiğine dair araştırmalar bulunmaktadır. Sözlü iletişim ihtiyacı olmaksızın kendi ihtiyaçları dışında da bir dünya olduğunu onlara öğretebilirler.

Duygusal
Bir ev hayvanına sahip olmak çocukta, kendine saygı ve kişisel sorumluluk gibi duygusal gelişime yardımcı olabilir. Bir başka duygusal canlıya göz kulak olmak, hayvan ona kuyruk sallayarak komplimanın karşılığını verdiğinde çocuğa keyif ve kendine güven verecektir.

Gerçek ve Sanal Hayvanlar
Sanal bir hayvanın gerçek bir ev hayvanının yerini tutmayacağı gerçektir. Yine de, belki aile koşulları izin vermez –genellikle beş yaşında bir çocukla köpek yavrusu arasında yer, para ve zaman engeli bulunur. Fakat belki de onları kibarca rahatlatmalı ve hayvan oyunları sunan oyun siteleriyle başlamalısınız. ***********, sevimli hayvanlara bayılan genç kızlar için iyi bir sitedir. Onlara, ev hayvanı sahibi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ve yukarıda belirtilen tüm fiziksel, sosyal ve duygusal faydalarına rağmen, hayvana karşı bağlılığını göstermelerini isteyebilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel yaklaşımlarda bulunmuşsunuz.Ben de olumlu bir kaç şey eklemek istiyorum.Hayvanlarla sürekli arkadaşlık kurabilen,özellikle yalnız yaşayabilen insanlar;

1.Sürekli stresten uzak bulunduklarından,stresten kaynaklanabilecek ruhsal hastalıkları,bedensel hastalıkları mucizevi şekilde iyileşecektir.
2.Çocukların gelişim ve büyüme aşamasında hayvanlarla sıcak ilişkileri,göz teması daha iyi kurulacağından,hayvan sevgisi,tabiat ve insan sevgisi ile paralel olarak gelişecektir.
3.Dışarıya temiz hava almak için çıkıp dolaşmaya üşenen,üşengeç insanların,parklarda,mesire yerlerinde rahatça,bir bebek gezdirir dibi dolaşabilmesi için tatlı bir bahane olmuş olur.
4.Çocuğu yıllardır olmayan ve yalnız yaşayan insanlar için,bir çocuk sahibi olmak kadar abartılı olmasa da,canlı bir varlık olarak bir boşluğu,eksikliği,kısmen de olsa doldurabilir,teselli edebilir.
5.Negatif elektrikle yüklenip de,bunu sevdiğiniz yakın çevreden alamamışsanız,o tatlı gülüşleriyle ve pozitif enerjileriyle size doping etkisi yapabilirler,iyi gelebilirler.
6.Hobi,ya da spare time(Boş zaman) olarak,bakımları,beslenmeleri,aşıları,veteriner kontrolleri gibi tatlı uğraşlarla insan için bir aktivite,neşe kaynağı,bir amacının,iyi bir değerlendirmesinin yapılması açısından, bu boşluğu doldurup değerlendirebilirler.
 
değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz
 
evet iyi yanları var bence en iyi evcil hayvan balık bide kuslar ** dğer kedi köpek ise bazen tüy döker bu da emekleyen cocuk için büyük risktir mazallah cocuğunuza hesey olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst