iletim kaybı hat kaybı?

otoman

Üye
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar iletim kaybı ile hat kaybı arasında ne fark vardır bana ayrıntılı açıklacak arkadaşa şimdiden teşekkürler acil lazım bu cevap bekliyorum dostlar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildigim kadariyla, hatlarin omik enduktif ve kapasitif direnclerinden kaynakli kayiplara hat kayiplari, trafo merkezlerindeki ic ihtiyac da dahil, trafo kayiplarinin,hat kayiplarinin vs dahil oldugu, ozetle uretim santralleri ile dagitim santralleri arasindaki guc farkidir diye biliyorum..
 
sağol hiçbirşey bu konuda bilgisi olan insanlara ihtiyacımız var teşek..
 
Sn.arkadaşlar;

Hat kaybı ile iletim kaybı aynı şeyler,sonuç itibariyle iletimde hatlar üzerinden olmaktadır.
İllaki bunu ayıralım derseniz,hatlardaki iletkenlerin kötü temasları oksitlenme,hava şartları v.s. bunlar hatlarda oluşan kayıplara sebebiyet verir.
Enerji iletilirken,hattın faz açısının bozulması cos fi nin ani degişimleri hatta darbe vereceginden dolayı buda iletim kaybı olur diyebiliriz.
Saygılarımla;
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst