iki trafonun kompanzasyonu

Normalde herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama rölenizdeki kademe sayısı düşükse küçük yüklerde istediğiniz cos fi değerini yakalayamayabilirsiniz. Ama bu durumun geçici ve kısa süreli olacağı düşünülürse toplamda problem olacağını düşünmüyorum.

Kolay gelsin...

testcimurat bey cevabınız için teşekkür ederim kademe sayıları biri için 10 diğeri için 11 düşük değildir diye düşünüyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın öksüz, başka bir konuda acılan yorumda da, aynı şekılde sıstem vs kelımlere takılıyor, yazanı rencıde etmeye calısyorsunuz,herkesı kendım gıbı sandıgımdan varsayarak yola cıkarsam çoğu ark , bellı bir yaşın uzerınde, veya ben gibi Pc vs teknolojılerı 50-60 yasından sonra öğrendik, hemen kelımelere takılp kusur bulacagınıza daha yapıcı olsanız nasıl olur..Kendinizi tanıtımlardan anladıgım kadarı ile iyi bir tahsilinizvar, bizlere örnek olmanızı dilerim.. Malum, akıl yaşda değil, baş da dır da.

Sonra bı sey daha, kompanzasyon, kendınden sonra gelen, işletmeyi (sistemimi) kendınden önce gelen trafo, iletim hatları vs iyimi kompanze eder.


.
Kimseyi rencide etmek gibi bir niyetim yok ; olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyorum ; bu arada eğer kullandığım kelimelerle birilerini istemeden kırıyorsam özür diliyorum .....
 
sn recep aydemir , tek panodan ve bir trafo üzerinden toplam için kompanzasyon yaparken trafo toplam akım değerini aşmamaya özen göstermelisiniz. örneğin heriki trafoyu %75 yükleyip kapasitif düzeltmeyi de tek bir trafodan verirseniz, akım sınırını aşma ihtimali olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst