iki trafo og ölçüm ve tek sayaçlı sistemde

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
röleler üzerindeki endeksleri sıfırlıyorum, 1 saat kadar takip ediyorum iki röle için de ayrı ayrı hesaplıyorum, iki röle de %3-5 endüktif oranlarında devam ediyor. gayet güzel.

ama o 1 saatlik zaman diliminde sayaç röleleri yalanlıyor ve %20 oranlarını veriyor. hata nerede olabilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayacınızın markasına göre, bazı sayaçlar, harmonıkleride kaydetmekte, ve endekse yansıtmaktadır. Markaya göre özellıkler, formumuzda daha önce paylaşılmışdı..
 
ABB Elster sayaçlar,harmonikli devrelerde sorun yaratıyor !
 
akım trafosu oranlarınızın doğru girildiğiniden eminmisiniz. Birde sabit gruplarınızı kontrol ediniz....
 
Her trafonun yük durumuna göre sabit kondansatörü olmalı.. Bunun için minimum miktarı yükün olmadığı bir saat diliminde sayacın kaydettiği endüktif oranını kullanarak tespit edebilir ve bunun üzerinde bir değer seçerek sorunu aşabilirsiniz.
 
1-og ölçüm sisteminizde kullanılan sayaç elster marka ve üzerinde büyükçe bir T harfi yazılı ise harmonikleride rektif hanesine kaydeder.

2-yük dengeniz nasıl.dengesiz yükleriniz varsa bunu röle tarafında monofaz ve di faz ile çözebilirken sayaç tarafında normal röleler ile çözmeniz sıkıntılı.

OG den akım bilgisi AG den gerilim bilgisi ile çözüm öneririm.
 
sayaç markası köhler
akım trafolarım 3000-5 fakat ben röleye 10000-5 olarak tanıtıyorum. (istediğiim kadar 10000-5 gir röle akım trafo oranını hesaplıyor diyenler var)
trafolardan birisine sabit grup bağladım diğe trafoda sabit grup henüz yok.
 
Cevablardan b irisini verıyorsunuz zaten, trafolardan birinde sabit yok dıye, her ikinde de ortalama %3 er kVAR lık durumunda sabit grup olması gerekir. Ama, esas deger calısma esnasında, ekleme cıkarma yaparak bulunur..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst