iki farklı ses kaynağını birleştirmek?

suicide

Üye
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
47
herkese selamlar, sorunumu şöyle açıklamaya çalışayım;
yakın zamanda navigasyon cihazı aldım ve bu cihazın sesini arabanın teybine bir tarafı 2.5mm diğer tarafı 3.5mm jack lı kablo ile aux in den aktarıyorum. fakat bu kablodan küçük bir yer sıyırarak başka bir 3.5mm lik ucu ekledim ki aynı anda mp3 player ile de müzik dinleyebileyim diye. bu işlemden sonra iki cihazı aynı anda çalıştırdığımda birbirlerinin sesini bozduklarını, cızırdadıklarını farkettim. sanırım birinden çıkan sinyallerin diğer cihaza değil de sadece teybin aux in bölümüne gitmesi için bir filtre yapmam gerekiyor, bu iş için nelere ihtiyacım var ve bağlantı nasıl olmalı tarif edebilecek olanlara çok teşekkür ederim:)
 
iki ses sinyalini o şekilde birleştirmen teknik olarak doğru değildir. Cihazlar birbirinin çıkışını etkiler. Hatta bozabilir. Elektronik bir toplayıcı devre (iki girişli ses mikseri) kullanman gerekir
 
dediğinin farkındayım arkadaşım. bu bağlantıda araya koyulacak birkaç elemanla mp3 çalardan navigasyona, navigasyondan da mp3 çalara sinyal gelmesini engellemek mümkün bildiğim kadarı ile (benzer birşeyi daha önce görmüştüm fakat hatırlayamıyorum). bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
 
benzer birşeyi görmende tuhaf ama, arkadaşın dediği gibi ses mikseri veya switchli aux seçici kullanmalısın ama mikser en mantıklısı :)
 
sorunu iki cihazında sesini yarısına kadar açarak çözdüm, bu şekilde olunca birbirlerini etkilemiyorlar. bahsettiğim şeyi ise yine bu forumda olması lazım bilgisayarın stereo olan çıkışınının uçlarını birleştirdiğinde sesin bozulduğunu söyleyen birine verilmiş bir cevap olarak görmüştüm. sağlık olsun, demek ki ya o bilgi yanlıştı ya da burada bilgisi olan çıkmadı.
 
Iki cihazın sesinı yarıya kadar açarak sorun çözülmez arkadaşım iki cihazada zamnla zarar verırsın bence biraz ezbere ve duz mantık yapıyorsun .madem gercekten kullanmak ıstıyorsan dediğimiz şekilde yapmalısın.ama unutma yaptıgın enınde sonunda cıhazların bırınden fre verır .neyse basarılar
 
AUDIO MIXER

şunu deneyeceğim, zaten ses ayarı yapmayacağıma göre potansiyometler aradan çıkınca 1k lık 4 tane direnç kalıyor geriye ki sormak istediğim de buydu zaten araya ne koymalıyım derken.
 

Ekli dosyalar

  • AUDIO MIXER.pdf
    214.3 KB · Görüntüleme: 6
şöyle bir şey iş görür mü?

150stereosplittercablehk4.jpg
 
toplayıcı opamp uygulamalarına göz atsanız daya iyi olur derim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst