iki encoder ve haberleşmesi

tersoll

Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
39
iki encoderi birbiri ile karşılaştırma yaparak bir motora çıkış verip calıştırıyorum o motorun görevi kabloyu aşagaya düşürmemek ki bu olmuyor yere değiıyor başka bir yöntem ne olabilir acaba kafası çalışanlara sesleniyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
tansiyon kolu veya loadcell ile tansiyon ölçüp ona göre motoru hızlandırman veya yavaşlatman gerekli.
 
tansiyon kolu ne oluyor yada loadcell?
 
bir merdaneye bir düzenek kurman gerek bu ister açılı yada dikey olabilir. bu merdanenin bağlantı noktasına bir adet pot bağlaman gerek. merdane yere çok yaklaşırsa 10 v çok yukarı çıkarsa 0v verecek şekilde ayarla. bu 0-10v da bir sürücüye bağla. meredane üzerindeki film veya kablo çok gevşerse merdane yere çok yaklaşır ve sürücüye 10 v geleceği için motor hızlanır, egere malzeme çok gerilirse merdane çok yukarı çıkacagı için sürücüye düşük voltaj gelir ve sürücü yavaşalar. internetten bu dediğim sistemi araştırabilirsin dancer roll veya balerin merdane diye geçer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst