Iki asenkron motoru aynı eksen için sürme

Merhaba konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama olayla benzeyebilecek inverter nitelikleri ile ilgili doğru bildiklerimi paylaşayım belki çıkarım yapılır, abb lerde multidrive var yüksek akım çeken motorlarda bir kaç inverter beraber şekilde çalıştırılabiliyor, DTC mod abb ler hedef rpm i tutturabiliyor devir tutturma açısından problem olmaz dtc de sürerseniz, ama kalkış ve duruşta belki çok hafif kayma yaşayabilirsiniz bu da çok düşük ihtimal birebir test etmiş olmadığım için böyle yazıyorum. modbus ile plc benzeri bi yapıdan ikisini de startlarsanız problem olmaz rampaları da eş değerde girdiğinizi varsayıyorum belli kaymada sistemi de kapattırabilirsiniz koruma amacıyla. Kurmaya çalıştığınız sistemin gereksinimlerini açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Olayla hiç ilginiz yok sadece etiket okuyarak bunların devri ayrı aynı hızda çalışır mı diye soruyorsanız kayma şansları var birebir çakışması gerekmiyor yıldız üçgen kaldırsanız bile problem olmaz ciddi fark yoksa, tam olarak istenen nedir?
Selamlar, Gantry kartezyen robotlarda bi ekseni iki ayagi bagli motorla hareket nasil saglanir bunu merak ediyorum. Servo motor kadar hassas olmayacagini biliyorum. Normal suruculerle boyle bisey var mi bunu merak ettim. Tesekkur ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Selamlar, Gantry kartezyen robotlarda bi ekseni iki ayagi bagli motorla hareket nasil saglanir bunu merak ediyorum. Servo motor kadar hassas olmayacagini biliyorum. Normal suruculerle boyle bisey var mi bunu merak ettim. Tesekkur ederim
hareketi sağlarsın problem yok ama servoların yapısından kaynaklı fren gibi özellikleri var mesele sadece hareket değildir. örnek video atarsan yapılması istenilenin yorumlayabiliriz.
 
Aslında sorunuz "İki asenkron motoru..." şeklinde başladığı ve son açıklamanız da "gantry kartezyen robotlarda...." olunca cevap hayır, asenkron motorlar böyle bir işte kullanılmaz, servo veya stepper motorlar kullanılır. Genellikle servo motorlar "closed loop" enkoder geri beslemeli "hareket kontrol" kartları ile kullanılır, master/slave komut bilgisi, kullanılan kontrol sistem çıkışından ayrı ayrı (master/slave) yapılabilir. Daha basit "open loop" sistemlerde stepper motor kullanılabilir, kontrol sistemi çıkışından her motora ayrı ayrı (master/slave) veya motor sürücü girişlerini paralel bağlayarak kullanılabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst